18.4 C
Paşcani
joi, iulie 25, 2024

Scandal pentru 36 de hectare de teren agricol. Sătenii din Gura Badilitei au câștigat procesul

Hotărâre importantă pentru un grup de locuitori din satul Gură Badilietei, comună Vânători. Pe 26 februarie 2019 Tribunalul Iași a admis acțiunile în apel formulate de 14 cetățeni împotriva unei sentințe civile din anul 2016 dată la Judecătoria Pașcani , prin care a avut câștig de cauza societatea Agrocomplex SA Pașcani a primarului municipiului, Dumitru Pantazi.

Motivul procesului este posesia unei suprafate de 36 de hectare de teren agricol. El se află în administrativul municipiului Pașcani în urmă unui schimb făcut cu Primăria Vânători, deoarece la acea vreme mai mulți cetățeni ai comunei obținuse deja titluri de proprietate pentru terenuri care aparțineau Pascaniului, a explicat primarul comunei.

Procesul verbal a fost semnat în anul 2010 de fostul primar Grigore Crăciunescu cu scopul de a fi puși în posesie, cetățeni pascaneni care dețineau terenurile acolo. Problema este că pe aceleași suprafețe au fost emise, inițial și alte titluri de proprietate și că o parte din terenuri erau deja deținute de sătenii de acolo, cei care au refuzat să fie puși în posesie pe alte amplasamente.
Terenul a fost dat în arendă, de noii proprietari, societății Agrocomplex, pentru a fi lucrat. Foștii dețînători au refuzat inițial să le elibereze dar au fost obligați chiar și la despăgubiri prin hotărârea emisă de judecătorii pascaneni pe dată de 16 mai 2016. Acum hotărârea a fost anulată de Tribunalul Iași în favoarea sătenilor din Gură Badilitei. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Iași.
Cei care au avut curaj să dea în judecată societatea Agrocomplex sunt : Muraru Aneta, Muraru Remus Cezar, Voicu Vasilică Mirela, Dolhascanu Cocuţa Lenuţa, Nechita Anişoara Laura, Muraru Gheorghe, Carp Maria (moştenitori ai defunctului Muraru Gheorghe), Albu Stelică Daniel, Istrate Vasile, Ungureanu Gheorghe, Chihaia Ilie, Veriveş Silvia și Gherasim Anişoara.

 

 

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70