17.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 29, 2023
Array

Scandal pe malul Siretului. Cetatenii din A.I. Cuza cauta solutii pentru salvarea satului

Comuna A.I.Cuza este la un pas de a fi inghitita de apele Siretului. De cativa ani, raul a avansat sute de metri spre localitatile componente, a daramat o casa si se apropie amenintator de a doua locuinta.
Oamenii sunt disperati iar legislativul local a decis sa faca astazi, 26 septembrie a.c., o sedinta deschisa pe malul Siretului, pentru a incerca sa gaseasca o solutie pentru rezolvarea problemei. Cu toate ca au fost invitati si autoritatile judetene pentru a cunoaste situatia din teren, la intrunire a participat directorul Sistemului Hidrotehnic Independent Pascani, Petrica Dascalu si doi reprezentanti de la Sistemului de Gospodarire a Apelor Bacau. Alesii locali au reprosat directorului de la S.H.I. Pascani faptul ca nu au fost ajutati pentru a schimba cursul raului si ca au fost lasati in voia sortii.

Pe de cealalta parte, cei de la Apele Romane Bacau au precizat ca a existat un proiect de regularizare a Siretului, care a inceput in 2010, insa a fost sistat la numai cateva luni mai tarziu. Asta pentru ca, lucrarile de deviere a cursului de rau trebuia sa treaca pe un teren privat, insa proprietarul nu a vrut sa primeasca in schimb o alta suprafata de pamant.

Din toate aceste tergiversari, cei mai mult au de suferit oamenii pentru ca, in prezent apa a sapat si in satul Scheia si este la un pas sa inghita dispensarul uman, singur de altfel din intreaga comuna.

Potrivit celor spuse de Petrica Dascalu, comuna va putea fi salvata doar atunci cand terenul privat in suprafata de 1.2 ha pe care urmeaza sa fie facute lucrari, va fi cedat catre domeniul public. Astfel ca, soarta oamenilor din comuna depinde acum de un singur om, care pare sa fie de neinduplecat din motive necunoscute.

Alte articole