3.9 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021

Scandal la scoala din Ruginoasa. Profesor reclamat de parinti ca lasa elevii repetenti

Scandal la Scoala Gimnaziala din Ruginoasa. Mai multi parinti acuza ca profesorul de matematica este prea exigent cu elevii, ca ii lasa repetenti de pe un an pe altul si ca uneori are un comportament agresiv. Din aceste motive, copiii merg cu teama la scoala, iar unii dintre ei ar fi vrut chiar sa recurga la gesturi extreme. Situatia a ajuns si in atentia autoritatilor locale, dar si a Inspectoratului Judetean Scolar Iasi.

Este ancheta la Scoala Gimnaziala din Ruginoasa, dupa ce mai multi parinti au adus acuzatii la adresa unui cadru didactic. Localnicii, care au copii in clasa a V-a, sustin ca profesorul de matematica, Ion Albu, este prea exigent cu elevii si ca ii lasa repetenti de pe un an pe altul. Numai anul trecut, sapte copii dintr-o clasa nu ar fi promovat la aceasta disciplina.

 


Potrivit celor relatate de parinti, el ar fi spus la inceputul anului scolar ca va lasa corigenti 25 de elevi din clasa a V-a, din totalul de 36. Din acest motiv, mai multi copii merg cu frica la scoala si chiar ar fi vrut sa recurga la gesturi extreme.

Disperati, localnicii au mers astazi si la primarul comunei, Danut Nechifor, pentru a cere ajutor. Edilul sustine ca stie de aceasta problema, dar nu poate lua nici o masura.

A fost instiintata si conducerea scolii, care a anuntat Inspectoratul Scolar Judetean Iasi. In acest caz, ar urma sa inceapa o ancheta interna.

Am incercat sa luam legatura si cu profesorul acuzat, dar a refuzat orice discutie cu reporterii BIT TV.

Daca situatia nu va avea o rezolvare, parintii spun ca nu isi vor mai lasa copiii sa participe la orele de matematica.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Teroare pe DJ 208 L Pașcani-Miroslovești. Trafic greu, nu sunt marcaje, fisuri în pereți locuințelor din cauza trepidatiilor

Teroare pe un drum judetean asfaltat in urma cu circa un an de zile. DJ 208 L...

Ocolul Silvic Pașcani vinde lemn de foc. Șapte parchete deschise în comunele apropiate municipiului

Locuitorii din comunele apropiate municipiului Pascani si chiar din oras si suburbii, care isi incalzesc locuinta cu...

Tot ce trebuie să știi pentru pregătirea mașinii în sezonul rece. Service-urile auto încep să se aglomereze

Vremea se raceste din ce in ce mai mult, iar soferii incep sa isi pregateasca masina pentru...

Primaria Pascani solicită mai multe doze de vaccin pentru centrul din oraș. A crescut numărul celor care vor să se imunizeze împotriva virusului

Primaria Municipiului Pascani solicita Directiei de Sanatate Publica Iasi mai multe doze de vaccin impotriva COVID 19...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI