Slider

Scandal la Scoala Gimnaziala din Ruginoasa. Mai multi parinti acuza ca profesorul de matematica este prea exigent cu elevii, ca ii lasa repetenti de pe un an pe altul si ca uneori are un comportament agresiv. Din aceste motive, copiii merg cu teama la scoala, iar unii dintre ei ar fi vrut chiar sa recurga la gesturi extreme. Situatia a ajuns si in atentia autoritatilor locale, dar si a Inspectoratului Judetean Scolar Iasi.

Este ancheta la Scoala Gimnaziala din Ruginoasa, dupa ce mai multi parinti au adus acuzatii la adresa unui cadru didactic. Localnicii, care au copii in clasa a V-a, sustin ca profesorul de matematica, Ion Albu, este prea exigent cu elevii si ca ii lasa repetenti de pe un an pe altul. Numai anul trecut, sapte copii dintr-o clasa nu ar fi promovat la aceasta disciplina.

 


Potrivit celor relatate de parinti, el ar fi spus la inceputul anului scolar ca va lasa corigenti 25 de elevi din clasa a V-a, din totalul de 36. Din acest motiv, mai multi copii merg cu frica la scoala si chiar ar fi vrut sa recurga la gesturi extreme.

Disperati, localnicii au mers astazi si la primarul comunei, Danut Nechifor, pentru a cere ajutor. Edilul sustine ca stie de aceasta problema, dar nu poate lua nici o masura.

A fost instiintata si conducerea scolii, care a anuntat Inspectoratul Scolar Judetean Iasi. In acest caz, ar urma sa inceapa o ancheta interna.

Am incercat sa luam legatura si cu profesorul acuzat, dar a refuzat orice discutie cu reporterii BIT TV.

Daca situatia nu va avea o rezolvare, parintii spun ca nu isi vor mai lasa copiii sa participe la orele de matematica.

Slider