9.5 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Scandal la salubritate. Depozitarea provizorie, în atenţia Gărzii de Mediu

Situaţie complicată pentru societatea păşcăneană de salubritate din cauza, improvizaţiilor folosite pentru încărcarea gunoiului menajer în vederea transportului la groapa ecologică de la Iaşi. În momentul de faţă tot ceea ce se adună din oraş şi suburbii este depozitat pe o fostă rampa a CFR-ului pentru a putea fi încărcat în maşinile de transport.

Nu au fost făcute amenajările necesare conform cerinţelor de mediu iar rampa nu a fost avizata. Din acest motiv munţii de gunoaie sunt depozitaţi în aer liber, uneori zile întregi, până când ajung la Iaşi. Problema a fost semnalată de mai multe ori de mass -media locala şi de cetăţeni pe reţele de socializare din cauza pericolului de poluare a zonei.

O reclamaţie în acest sens a fost făcută şi la Gardă de Mediu Iaşi. Un comisar a făcut verificări la faţa locului, în cursul zilei de miercuri, iar concluziile urmează să fie prezentate în zilele următoare.
Directorul societăţii, Leonard Ursu a explicat că municipalitatea nu are în momentul de faţă o altă soluţie pentru încărcarea şi transportul gunoiului colectat din Paşcani şi că depozitarea lui nu se face decât pentru câteva ore, până ce este încărcat în maşini. Au fost şi excepţii în perioada ploioasă.
Tot acolo este depozitat pentru transfer şi gunoiul din câteva comune din vecinătatea Pascaniului, Hălăuceşti şi Mogoşeşti – Siret, colectat tot de societatea păşcăneană de salubritate. Activitatea nu a fost aprobată de Consiliul Local ci de Consiliul de Administratie spune directorul unităţii, pentru a aduce venituri suplimentare.
Situaţia societăţii locale de salubritate a fost discutată şi în ultima şedinţă a Consiliului Local Paşcani. Consilierii din opoziţie au criticat managementul de la CLP Ecosalubritatea şi au cerut directorului să recupereze amenzile plătite de societate de la foştii directori.
În replică directorul Leonard Ursu a precizat că societatea preluată cu pierderi, acum este în profit, nu în pragul falimentului şi că în acest context criticile opoziţiei sunt cu scop politic.
De asemenea, Primarul Dumitru Pantazi a explicat că la societatea de salubritate nu s-au făcut investiţii, cum ar fi de exemplu pentru rampa de transfer, deoarece serviciile urmau să fie preluate de operatorul judeţean de salubritate încă din anul 201,6 în urma aderării la asociaţia judeţeană în anul 2009. Întârzierile din cauza contestării licitaţiilor au dus la complicaţii în toate localităţile din judeţ iar administratiile au fost nevoite să improvizeze soluţii până la venirea noului operator. El a reproşat consilierilor din opoziţie că s-au transformat în inspectori constatatori care caută vinovaţi, în loc să vină cu soluţii.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI