17.1 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Array

Scandal la Miroslovesti: Consilierii locali au decis iesirea din ADIS

 

 

Discutii aprinse in legislativul comunei Miroslovesti.  In sedinta extraordinara din data de 21 septembrie consilierii au aprobat retragerea comunei din Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubritate, de la inceputul anului viitor.

 

Motivele care au stat la baza acestei decizii sunt faptul ca gunoiul menajer trebuie transportat la sute de km distanta, la depozitul ecologic de la Tutora Iasi, costurile care urmau sa fie suportate de fiecare locuitor fiind exagerat de mari.

 

Decizia ferma a alesilor locali din Moroslovesti i-a infuriat pe reprezentantii judetului. Veniti in numar mare la sedinta, acestia au incercat sa ii convinga pe consilierii locali sa cedeze. Mai mult unul dintre consilierii judeteni a inceput sa faca scandal dupa care si-a cerut scuze, motivand ca judetul Iasi este in pericol de a pierde o finantare europeana de 80 milioane de euro pentru implementarea unui program judetean de gestionare a deseurilor.

 

Mentionam ca Miroslovesti este singura localitate din judetul Iasi care a indraznit sa se retraga din ADIS, gunoiul menajer urmand sa fie depozitat la Roman.

Alte articole