11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Scandal la Mircesti din cauza unei paduri

Un grup de sateni impreuna cu primarul din comuna a iesit in strada zilele trecute din cauza unui parchet deschis de cateva zile in localitate. Oamenii sunt convinsi ca padurea le apartine, in timp ce autoritatile locale spun ca este a statului. A fost facuta si o sesizare la politie, pe motiv ca lucratorii de la firma care a castigat licitatia au fost impiedicati sa mai taie arbori.

Scandal la Mircesti din cauza unei paduri. Ocolul Silvic Pascani a dat unda verde unei societati de profil sa taie 0.29 de hectare de padure la inceputul acestei luni, dar nu au reusit sa termine pentru ca satenii au iesit in strada. Seful Ocolului, Ionel Pintilie, crede ca ei au fost mobilizati chiar de catre primar, care trebuie sa le dea oamenilor suprafetele mostenite in alta parte decat cea unde s-a deschis parchetul.

Totodata, a fost facuta si o sesizare la Politia Pascani, pe motiv ca muncitorii firmei au fost impiedicati sa taie copaci, cumparati la licitatie.

Oamenii din comuna sunt convinsi ca padurea le apartine, insa realitatea ar fi alta. Suprafata respectiva, care se afla in preajma Rezervatiei forestiere ar fi a statului. Ocolul Silvic a predat in 1995 catre comuna Mircesti 30 de hectare de padure, care ar fi trebuit date oamenilor.
Mentionam ca primarul Petre Antăluţ, nu a vrut sa ofere un punct de vedere reporterilor BIT TV pe acest subiect.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow