33 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Scandal la Centrul de Plasament „Agape”. Un copil ar fi vrut să se sinucidă pentru că a fost bătut. Directorul neagă, inspectorii nu confirmă

centru agape

Scandal la un centru de plasament din Pascani. Un baiat de 13 ani sustine ca a fost batut chiar de reprezentantul Fundatiei “Agape” in cadrul careia functioneaza Centrul de Plasament cu acelasi nume. Minorul sustine ca acesta a si fost motivul pentru care a fugit din centru cu intentia de a-si pune capat zilelor. Intamplarea ar fi avut loc in luna februarie a.c., iar de atunci baiatul a refuzat sa se mai intoarca la Centrul ,,Agape,, acolo unde au ramas in grija surorile sale in varsta de 13, respectiv 16 ani, eleve la unitati de invatamant din Pascani, deoarece parintii nu au cu ce sa le creasca.

Baiatul povesteste cum ca in ultima perioada, directorul Dorin Gavrila, l-a lovit cu palmele peste fata, chiar si cu o curea peste maini. Victima spune ca nu este singurul copil care ar fi fost batut, inca alti 4 baieti avand parte de acelasi tratament.

Povestea trista a lui Andrei a inceput in urma cu 10 ani, cand familia Vieriu, a adus la centru de plasament Agape 3 din cei 5 copii, pentru ca nu mai avea cu ce sa-i creasca dupa ce mama acestora a ramas vaduva. De atunci, micutii care aveau varste curprinse intre 3 si 6 ani, au crescut, au fost educati si ingrijiti de catre angajatii Fundatie “Agape” Pascani.

Directorul Dorin Gavril a fost surprins cand a aflat de reclamatiile facute de Sami, asa cum il alinta pe Andrei personalul de la Fundatie. Acesta a spus ca supararea baiatului a pornit de la faptul ca, din cauza rezultatelor din ce in ce mai proaste la invatatura, copilul a inceput sa fie ajutat si verificat chiar de director. Rezultatele au inceput sa apara imediat, fiind laudat de catre profesorii de la Liceul Economic “Nicolae Iorga” din Pascani in sedintele cu parintii.

Dorin Gavrila recunoaste insa ca l-a pedepsit pe copil in luna februarie pe motiv ca nu si-ar fi facut temele. Nu l-a batut, ci l-ar fi obligat sa stea peste program, inca una doua ore, ca sa-si termine lectiile. Directoul mai spune ca tot scandalul este de fapt o poveste inventata de copil, cu scopul de a se intoarce acasa, in randul familiei.

Cazul a ajuns si in atentia celor de la Asistenta Sociala din cadrul Primariei Todiresti si a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi. In urma anchetelor, inspectorii nu confirma acuzatiile facute de copil. Totusi ei au dispus ca Andrei sa nu mai fie dus la centrul de plasament, ci sa ramana in familie.

Fundatia a fost infiintata din anii 90, aici invatand sute de copii. In cadrul centrului functioneaza si o gradinita cu program normal pentru micutii din oras. Unii dintre parinti sustin ca sunt multumiti de conditiile de la „Agape” si de rezultatele obtinute de acestia la invatatura. Dintre copiii care locuiesc in centru, majoritatea au terminat cu brio cursurile universitate, de la medicina pana la ingineri. Acestea sunt si obiectivele centrului, sa invete pentru a ajunge om. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow