More

  Scandal intre consilieri, la final de mandat. Pantazi: Nu aţi atras un leu din fonduri UE, dar criticati! Pintilie: Îmi merge atât de bine, încât nu am nevoie de fonduri europene! Nedelcu: Încasaţi mai putin de la locatarii cu venituri mici!

  Un consilier local, patron al unui lanţ de magazine din Pascani susţine ca ii merge atât de bine, încât nu are nevoie de fonduri europene pentru a-şi dezvolta afacerile. Este vorba despre Marius Pintilie, liderul local al PNL, patronul societatii Lorimer SRL.

  Precizările au fost făcute in şedinţa legislativului local care a avut loc pe 30 iulie, in contextul in care primarul municipiului, Dumitru Pantazi, a reproşat ca, desi nu a atras nici un leu din fonduri europene, liderul opozitiei critica demersurile ApaVital de a aduce la Pascani 25 milioane de euro pentru reabilitarea si extinderea reţelelor de apa si canalizare si nu a votat o parte din proiectele propuse pe acesta tema.

  Si viceprimarul municipiului l-a luat la întrebări pe liderul opozitiei. Gabriela Nedelcu a precizat ca Marius Pintilie ar trebui sa încaseze o taxa de administrare mai mica, de la cetatenii de la bloc cu venituri mici, in cadrul societatii care administrează asociatiile de proprietari. Mai exact reprezentanta Primăriei a subliniat ca liderul opozitiei foloseşte un dublu standard atunci când vine vorba despre aplicarea principiului solidarităţii. In cadrul asociaţiei de apa si canalizare, acest principiu nu ar trebui sa funcţioneze iar Pascaniul sa aibă un pret separat la apa si canalizare, in opinia consilierului PNL, iar in cazul altor asociaţii sa fie un pret unic.

  Consilierul Pintilie nu a mai avut posibilitatea să îi răspundă viceprimarului la întrebări. Preşedinte de şedinţă a închis microfonul şi a încheiat dezbaterile. Menţionăm că în momentul de faţă locatarii de la bloc care fac parte din asociaţiile administrate de societatea lui Marius Pintilie achita câte 10 lei pe lună, din care 2 lei pentru fondul de rulment, câte 3 lei pentru reparaţii şi 5 lei pentru fondul de administrare.

  Societatea “Asociaţia Armonia” SRL a avut un profit de aproape 24 926 lei în anul 2019, din acesta activitate. Unitatea administrează 80 din cele 116 asociaţii de proprietari din Pascani.
  De asemenea societatea Lorimer a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 5,1 milioane de lei şi un profit de aproape 950 000 lei. În anul 2019, consilierul păşcănean a avut venituri de peste 167 000 lei din salarii dividente, chirii şi indemnizaţia de consilier local, conform declaratiei de avere de pe site-ul Primariei.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  PSD: Cea mai importantă campanie de asfaltări din istoria județului Iași 200 kilometri de drum județean în plin șantier (P)

  Comunicat: Cea mai amplă campanie de asfaltări din istoria post-decembristă a județului este în plină desfășurare. Zeci de puncte de lucru sunt deschise pe...

  PSD: Liberalii iau de proști un milion de ieșeni (P)

  Comunicati: Guvernul a aprobat astăzi, lista proiectelor de investiții semnificative prioritizate, transmise de 9 ministere * Printre cele 160 de proiecte aprobate de guvern...

  Primarul din Targu Frumos candideaza pentru un nou mandat

    Primarul orasului Targu Frumos, Ionel Vatamanu, a anunta pe o retea de socializare ca va candida pentru un nou mandat. Iata mesajul: Dragi târgoveți, Sunt un...

  Opinii