27.4 C
Paşcani
marți, septembrie 26, 2023
Array

Scandal in Sedinta pe Comisii de astazi, 1 ora pentru a discuta doua proiecte de hotarare

 

 

 

Astazi, 30 octombrie 2012 s-au intrunit Comisiile Economic si Jurdic, pentru a da avizele proiectelor ce vor fi discutate in Sedinta de Consiliu de maine.

Sunt 29 de proiecte de hotarare unele dintre ele fiind importante pentru municipiu.

Nici bine nu a debutat sedinta ca a si inceput scandalul, imediat dupa votarea primului proiect, referitor la schimbarea denumirii Spitalului Municipal Pascani in Spital  Municipal de urgenta Pascani, conducerea Spitalului a sarit ca arsa cand a aflat faptul ca li se vor lua o parte din banii pentru salarii. Asta dupa ce, Primaria Pascani a primit o adresa din partea Ministerului de Finante prin care a fost informata ca plafonul pentru salarii la anumite institutii a coborat. Managerul Spitalului Municipal, Costica Panzaru a cerut consilierilor sa nu voteze acest proiect, pentru ca risca sa ramana fara bani de salarii pentru luna decembrie. Cu toate cele discutate mai bine de o ora, consilierii au votat in unanimitate ambele proiecte ce fac referire la Spitalul Municipal.

Directorul economic al Primariei Pascani a incercat sa drege lucrurile  dar in cele din urma cosilierii i-au  dat dreptate managerului Costica Panzaru.

Precizam faptul ca Sedinta de Consiliu Judetean, ce a avut 38 de proiecte de hotarare pe ordinea de zi a durat 1 ora si 30 de minute, pe cand la Pascani votarea a doua proiecte a durat 1 ora.

 

Au fost discutii lungi si pe marginea altor proiecte de hotarare cum este cel referitor la aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al RAGCL Pascani pentru anul 2012, unde consilierul Marius Pintilie s-a abtinut pe motiv ca bugetul trecuse deja, inca de luna trecuta, cu toate acestea proiectul a primit aviz favorabil. Conducerea RAGCL doreste sa achizitioneze un nou autobuz pentru curse externe.

Alte doua proiecte discutate intens de catre consilieri au fost cele legate de aprobarea programului de activitati si a bugetului aferent manifestarilor culturale organizate in perioada  15. 11.2012-31.12.2012 si aprobarea Regulamentului de Organizare si Functionare al Casei Municipale de Cultura “Mihail Sadoveanu” Pascani cat si aprobarea componenţei Consiliului de Administraţie şi  reorganizarea Consiliului Consultativ al   Casei Municipale de Cultură Mihail Sadoveanu Paşcani. Aici, presedintele comisiei Economice, Vasile Haldan a spus ca este de acord cu festivitatile ce vor avea loc in perioada sarbatorilor dar nu este de acord cu faptul ca sumele aferente acestor manifestari nu sunt specificate exact unde vor merge si s-a abtinut. Referitor la proiectul cu reorganizarea Consiliului Consultativ al Casei de Cultura, consilierul Marius Pintilie a vrut sa stie care este menirea celor 5 angajati ai acestei institutii, raspunsul a venit din partea directoarei, Marioara Preutu, care a precizat ca angajatii sai sunt multifunctionali si isi folosesc propriile autoturisme in interes de servici iar Casa de Cultura nu are paza, aceasta fiind asigurata tot de unul din cei 5 muncitori.\

Restul proiectelor nu au prezentat probleme deosebite, dupa doua ore si ceva de discutii toate cele 29 de proiecte al ordinii de zi au trecut cu aviz favorabil de comisia economica.

 

 

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...