18.5 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Array

Scandal in sedinta Consiliului Local Targu Frumos: Medicul Ali Ghneim a ramas fara cabinetul de radiologie. A fost dat unei clinici din Iasi, pentru redeschiderea spitalului. Pagubitul ii ameninta cu judecata pe consilieri

Scandal fara precendent in Consiliul Local din Targu Frumos in legatura cu redeschiderea spitalului orasenesc. Astazi, pe ordinea de zi a sedintei ordianre , consilierii au avut de analizat un proiect de hotarare privind incetarea, inainte de termen, a contractului de comodat prin care spatiile medicale si echipamentele au fost date spre folositinta medicului roman de origine sirian, Ali Ghneim. Legislativul local a aprobat, cu trei voturi impotriva, proiectul de hotarare, urmand ca aceste spatii, dar mai ales un performant aparat de radiologie in valoare de cca 10 miliarde de lei vechi sa fie date spre folosinta unei clinici private din Iasi. De ce clinicii din Iasi si nu celei din Targu Frumos? Motivatia oficiala este ca Transmed Expert Iasi viitorul concesionar locatiei ar avea capacitatea de a determina redeschiderea Spitalului orasenesc.
In replica medicul Ali Ghneim cel care detinea pana astazi aceste cabinete sustine ca i s-a facut o mare nedreptate pe motiv ca a muncit si a investit pentru sistemul de sanatate din Targu Frumos timp de aproape 20 de ani de zile. El i-a amenintat pe consilieri ca ii va da in judecata si ca isi va aduce familia in fata Primariei pentru a protesta. Medicul libian considera ca hotararea de astazi este gresita deoarece clinica de la Iasi ar avea ca interes obtinerea aparatului de radiologie pentru a-l transfera la Iasi.
Pentru a impaca ambele parti primarul orasului Ionel Vatamanu a propus ca pe viitor, cabinetul de ragiologie din incinta fostului spital orasenesc sa fie folosit atat de medicul de la Targu Frumos cat si de clinica de la Iasi. Propunerea edilului sef nu a fost pe placul reprezentantului clinicii de la Iasi si nu a mai fost supusa la vot.

Orizont.info

Alte articole