15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Scandal în Miercurea Mare: Activitati culturale suspectate de liberali ca ar fi electorale

 

Şedinţa cu scandal în şedinţa Consiliului Local Paşcani, chiar în Miercurea Mare. Astăzi consilierii locali au fost convocaţi mai devreme pentru a aproba 12 proiecte înscrise pe ordinea de zi.
Dezbaterile au debutat cu un moment de reculegere în memoria fostului primar Neculai Răţoi înmormântat astăzi la Sodomeni.
Tot la începutul şedinţei consilierul Ioan Danu a anunţat că a trecut de la PPDD la PNL şi a intrebat dacă mai poate fin consilier local. În loc să clarifice situaţia secretarul Primăriei s-a mulţumit să spună că nu a primit nici o înştiinţare pe acesta tema.
Probleme au apărut la proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului Casei de Cultură. Instituţia a solicitat aducerea unei sume de bani din trimestrul patru în trimestrul doi pentru finanţarea unor activităţi culturale care ar urma să aibă loc în luna mai.
Este vorba despre trei concerte de muzică unul susţinut de artiştii locali, altul de artişti din ţară şi ultimul de trupa „Alternative”.
Propunerea a fost criticată de consilierii liberali. Dorin Nechifor a cerut lămuriri pe motiv că astfel de manifestări nu ar putea avea loc în Piaţa Casei de Cultură dupa ce primarul a dispus interzicerea adunarilor populare în acea zonă.
Cel mai vehement a fost consilierul Marius Pintilie. El a acuzat administratia locală că spectacolele ar avea caracter electoral.
În replică primarul şi consilierii care se afla în conducerea instituţiei au spus că sunt doar activităţi culturale destinate tuturor cetăţenilor din Paşcani şi că nu au legatura cu campania electorală.

Situaţia a fost clarificata şi de directoarea instituţiei. Ea a spus că astfel de activităţi au avut loc şi anul trecut şi că spectacolele au fost planificate din timp şi nu au legătură cu campania electorală.
Până la urma proiectul a fost votat de consilieri chiar şi de unii dintre cei care l-au contestat.
Menţionăm că în aceeaşi şedinţă au fost aprobate modificarea organigramei serviciilor publice, şi denumirea unor străzi, noul preţ de facturare al căldurii şi apei calde precum şi câteva rectificări bugetare şi contul de execuţie bugetară pentru primul trimestru al anului.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow