15.8 C
Paşcani
vineri, iunie 9, 2023
Array

Scandal in legatura cu folosirea salii de sport din zona Deal. Sportivii au cerut garantii ca nu vor fi aruncati in strada. Consiliul Local a respins proiectul privind transferul salii in administrarea scolilor

Lipsa de comunicare si interese personale ale unor indivizi au aruncat in aer relatia dintre Clubul Sportiv Long Ho Pascani si administratia locala din Pascani. Astazi, pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local a fost un proiect de hotarare privind transmiterea folosintei salii din zona Deal, Colegiului Mihail Sadoveanu si Scolii Nicolae Iorga, din apropiere. Initiatorul proeictului, primarul Dumitru Pantazi a motivat ca in acest fel sala de sport va avea un administrator iar cheltuielile de intretinere nu vor mai fi suportate de Primarie ci de scolile beneficiare, din banii alocati pentru finantarea pe elev.
El a argumentat ca masura este necesara deoarece sala de sport a fost construita la solicitarea scolilor si ca 80% din activitatea desfasurata acolo sunt orele de sport din programele scolare, fara sa aduca vreo atingere clubului sportive Long Ho Pascani.
Consilierul Eduard Duma a adus un amendament la proiect asa incat si Scoala Stefan Cel Mare si Sfant sa fie inclusa pe lista celor care vor administra sala.
Proiectul de hotarare a starnit reactii imediate din partea reprezentantilor clubului Long Ho Pascani.
Asta deoarece odata cu transferul salii de la Clubul Sportiv Municipal in administrarea scolilor au aparut incertitudini in legatura cu programul de antrenament al karatistilor si modul de folosire al locatiei. Mai mult, au aparut acuzatii conform carora orele de sport ale elevilor si profesorilor de la scoli ar fi fost tulburate de antrenamentele campionilor.
Presedintele Clubului, avocatul Adrian Zomosteanu, prezent la sedinta Consiliului Local a explicat ca sportivii respecta programul scolar si ca nu au produs nici un deranj la orele de sport, aspect confirmat si de directoarea colegiului, prof. Carmen Dimitriu.
Totodata reprezentantul clubului a solicitat garantii din partea Consiliului Local cu privire la folosinta gratuita a salii de sport si a programului de antrenament. Propunerea a fost sustinuta si de consilierul PNL Marius Pintilie insa nu a fost supusa la vot.
Mai mult, avocatul Zamosteanu a argumentat ca antrenamentele trebuie sa se desfasoare la acesta sala nu la cea de langa stadion, tocmai pentru siguranta copiilor care participa la antrenamente
Dupa indelungi discutii proiectul a fost respins deoarece nu a intrunit numarul necesar de voturi , doi dintre consilieri votand impotriva iar alti doi s-au abtinut.
Ca urmare, sala a trecut in adminisitrarea Consiliului Local dupa ce, cu cateva minute inainte, a fost luata de la Clubul Sportiv Municipal. Cel mai probabil, in sedinta viitoare, vor fi reluate dezbaterile pe acesta tema.
Mentionam ca reprezentantii clubului au solicitat ca programul de folosinta a salii de sport sa fie facut de Primarie, nu de scoli, avand in vedere experientele neplacute pe care acestia le-au avut cu unii profesori de sport care au administrat sala.
Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow