27.4 C
Paşcani
marți, septembrie 26, 2023
Array

Scandal in Consiliul Local Pascani. Consilierii pascaneni pun sub semnul intrebarii performantele si utilitatea Clubului “Long Ho”

Dupa ce, de ani buni Clubul de arte martiale “Long Ho” din Pascani a adus cupe, medalii si trofee dar mai ales a dus numele orasului atat pe meleaguri nationale cat si internationale, acesta primeste din partea consilierilor locali exact inversul recunostintei.

Printr-un proiect de hotarare, Consiliul Local Pascani vrea sa dea afara sportivii de la acest Club, din Sala de Sport unde acestia isi desfasoara antrenamentele si chiar competitiile. Este vorba despre proiectul privind   transmiterea in administrarea Colegiului National Mihail Sadoveanu Pascani a Salii de sport  si  a terenului aferent, situate in str. Sportului nr. 23, proprietate publica a municipiului Pascani din administrarea Clubului Sportiv Municipal, care astazi a trecut cu maxim de voturi a Comisiei Economice.

Daca acest proiect va trece si de votul consilierilor maine in Sedinta de Consiliu, atunci practicantii de quan ki do este foarte posibil ca vor trebui sa isi caute alt loc pentru a-si desfasura activitatea.

In sala a fost prezenta si Mirela Ancuta, inspectorul pe probleme de sport din Primarie, ce este si o multipla campioana mondiala la arte martiale si instructor de arte martiale a Clubului “Long Ho”. Presedintele comisiei economice, Vasile Haldan cat si secreatarul Mircea Zuzan, au tinut sa precizeze ca administrarea salii de sport de catre Colegiul National “Mihail Sadoveanu”, este justificata datorita mai multor factori. Acesta a spus ca au fost mai multe plangeri venite din partea profesorilor de sport de la unitatea sus mentionata cum ca, practicantii de arte martiale disturba ordinea la orele de sport ale elevilor, asta pentru ca antrenamentele de la quan ki do, incep imediat dupa terminarea orelor de sport. Mai mult, Mirela Ancuta tine si un curs de aerobic in sala respectiva de doua ori pe saptamana, iar consilierul PSD a acuzat-o ca ar avea interese pentru a castiga bani.

In replica, campioana pascaneanca, a spus ca tot ceea ce face este voluntariat, iar taxa modica pe care o achita practicantele de aerobic merge in bugetul clubului, pe care acesta il foloseste tot pentru ajutorul sportivilor. Mai mult, Mirela Ancuta spune ca nu s-a pus niciodata problema ca practicantii de arte martiale sa disturbe activitatea orelor de sport.

Imediat a inceput si scandalul pentru ca, o parte din consilieri nu pot accepta ideea de voluntariat si sunt siguri ca cei de la “Long Ho” castiga sume mari de bani prin numarul mare de practicanti pe care il detin.

Consilierul PSD, Vasile Haldan a tinut sa o “traga de urechi” pe Mirela Ancuta, spunand ca cele doua unitati de invatamant ce vor beneficia de aceasta sala au prioritate, si ca propunerea ei de gratuitate pentru activitatile Clubului “Long Ho”, nu este corecta pentru ca acest club taxeaza elevii, lasand sa se inteleaga ca cei din conducerea acestui club se imbogatesc prin incasarea acestor taxe. Sportiva pascaneanca a replicat imediat, spunand ca locuieste la unul din blocurile ANL si ca nu a facut avere nimeni din club prin aceste taxe, ci a facut performanta.

Reprezentantii Clubului “Long Ho”,Adrian Zamosteanu si Ovidiu Covaci au fost prezenti ieri in emisiunea “Ora de Sport”. In momentul in care a fost ridicata aceasta problema cei doi au avut pareri diferite. Adrian Zamosteanu, spune ca are incredere in conducerea orasului care s-a aratat tot timpul dornica de a sustine aceasta miscare si crede ca se vor gasi solutii pentru continuarea activitatii sportivilor.

Ovidiu Covaci, a fost mult mai transant in aceasta problema. El ne-a povestit faptul ca de la inceput perceptia acestui club a fost una eronata, fiind privit ca pe un club privat al lui Adrian Zamosteanu si al sau, prin care se castiga foarte multi bani. Tot el a tinut sa precizeze ca la acest sport vin cetateni ai Pascaniului din 1985 incoace, cu varste de la 4 pana la 60 de ani, pentru a face miscare dar mai ales aici s-a instaurat de la inceput ideea voluntariatului.

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...