17.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 29, 2023

Scandal în comuna Valea Seacă. Bugetul nu a fost aprobat | VIDEO

Scandal în Valea Seacă, între consilieri, primar și cetățenii comunei, după încă o încercare eșuată de a aproba bugetul și lista de investiții pentru anul în curs.

Consilierii locali nu reușesc să se pună de acord cu privire la proiectul de buget, iar cea de-a doua încercare care a vizat aprobarea bugetului comunei Valea Seacă a eșuat. Conform spuselor edilului, ședința nu s-a ținut pe motivul că membrii partidelor politice de la Pro Romania și de la PMP, nu s-au prezentat vineri, pe 7 mai la sediul primăriei.

În aceste condiții, comuna intră într-o situație asemănătoare cu cea din Iași, în care bugetul este blocat, iar singurele venituri sunt din surse proprii.

Astfel, au apărut și nemulțumiri ca urmare a faptului că o serie de plăți nu au fost achitate. În cursul ședinței care trebuia să aibă loc vineri, mai mulți funcționari publici s-au adunat la sediul primăriei și și-au exprimat nemulțumirile în legătură cu neachitarea salariilor.

Un alt impediment în soluționarea conflictului care a acaparat administrația locală vine și din partea consilierilor, care susțin că nu pot avea acces la documentele care justifică pe ce urmează să fie cheltuit bugetul.

Reamintim că Valea Seacă a rămas fără bani de la bugetul central, după ce, la sfârșitul lunii trecute, pe 29 aprilie, nu s-a aprobat proiectul de buget pentru anul 2021.

De precizat este și faptul că următoare ședință în care se va încerca din nou aprobarea bugetului local ar urma să aibă loc luni, 10 mai, de la ora 18.

Alte articole