4.4 C
Paşcani
miercuri, noiembrie 29, 2023

Scandal in Comisia de Urbanism. Olariu a demisionat, Bodoasca a ramas in functie, cu ajutorul PSD

Consilierul local PMP, Sorin Olariu a demisonat din Comisia de Urbanism a legislativului pascanean . Anuntul a fost facut in sedinta care a avut loc luni 25 februarie, dupa un schimb de replici dur cu presedintele comisei, Claudiu Bodoasca.

Totul a pornit de la cererea de infomatii publice transmisa de BIT TV , pe data de 17 ianuarie 2019 , la care pana acum nu s-a primit nici un raspus, cu privire la masurile care au fost luate impotriva celor care au ocupat in mod abuziv suprafete din domeniul public si le folosesc fara sa plateasca.

Olariu i-a cerut explicatii consilierului liberal, de ce nu a pus acest subiect pe ordinea de zi si l-a acuzat ca il protejeaza pe seful sau de partid , consilierul Marius Pintilie, administratorul firmei Lorimer SRL, aflata pe lista cu probleme. Presedintele Comisiei de Urbanism a fost acuzat si de cei doi consilieri de la PSD, pentru lipsa de impartialitate privind modul de analiza a sesizarilor primite.

In replica Claudiu Bodoasca a motivat ca nu a pus in discutie cererea primita de la BIT TV deoarece are un proces deschis la Judecatoria Pascani, exact pe aceasta tema, impotriva unui jurnalist.

El a spus ca oricare dintre consilieri ar fi putut sa solicite dezbaterea acestui subiect si a subliniat, inca o daca, ca in acest caz, nu Comisia de Urbanism ar avea competente de rezolvare, ci primarul.

Din acest motiv Sorin Olariu a solicitat schimbarea lui din functie iar pe locul vacant organizatia PNL Pascani sa desemneze o alta persoana. La vot propunerea a fost respinsa deaorece consilierii pesedisti si cei liberali s-au abtinut.

Pana la numirea unui alt consilier, comisia va functiona doar cu patru membri, 2 de la PSD si 2 de la PNL, situatie de egalitate, la vot, atunci cand vor fi diferente de opinie.

Mentionam ca societatea consilierului Marius Pintilie ocupa abuziv aproape 200 mp de teren, din domeniul public ,pe care au fost facute constructii fara autorizatie. Alesul local foloseste terenul fara sa plateasca, din 2013 si pana in prezent.

Un alt consilier PNL, Constantin Nemtanu, cumnatul presedintelui Comisei de Urbanism, detine o suprafata de teren in Piata Deal, deasemenea fara contract de concesiune sau inchiriere. Pe teren a fost extins un magazin, fara autorizatie de constructie. Societatea a fost amendata si somata sa demoleze cladirea.

Pana acum in ambele cazuri nu a fost luata nici o masura, de intrare in legalitate.

Alte articole