3.5 C
Paşcani
marți, noiembrie 29, 2022
Array

Scandal in CL Pascani pentru o palma de pamant.Proprietara de drept a fost data afara din sala de sedinte, consilierii au fost amenintati de secretar

Scandal de pomina in Consiliul Local Pascani. Presedintele de sedinta, consilierul Vasile Axinte a invitat o pascaneanca sa paraseasca sala, pe motiv ca tulbura desfasurarea dezbaterilor pe marginea celor 23 de proiecte de pe ordinea de zi.

Este vorba despre Olguta Astefanoaei, o pensionara care se lupta de aproape 20 de ani  sa obtina posesia pentru o suprafata de teren din Vatra Pascani pentru care detine cateva hotarari  judecatoresti definitive. Ea a venit astazi, 31 ianuarie in fata cosilierilor pentru ai convinge sa nu voteze proiectul prin care terenul pe care il revendica ar fi urmat sa fie concesionat unei societati comerciale care are construite acolo mai multe spatii de productie. Femeia sustine ca ea ar fi trebuit sa fie pusa in posesie acolo si ca secretarul Primariei, Mircea Zuzan este cel care a impiedicat-o, in favoarea societati care solicita acum concesiunea.

In replica, primarul Pascaniului, Dumitru Pantazi a explicat ca se afla intr-o situatie fara precedent, pe care a incercat sa o rezolve personal.

In acelasi context, secretarul Zuzan a aratat alesilor locali ca trebuie sa voteze concesionarea terenului in favoarea societatii care a solicitat acest lucru, conform unei hotarari judecatoresti, in caz contrar, consilierii urmand sa fie trasi la raspundere, iar votul ar trebui sa fie nominal. Interventia secretarului a fost imediat sanctionata de unii consilieri locali care au spus ca nu se lasa amenintati.

Dezbaterile au devenit si mai tensionate cand pascaneanca in cauza a luat cuvantul din nou spre disperarea presedintelui de sedinta care incerca sa o opreasca. Pana la urma Olguta Astefanoaei le-a cerut consilierilor sa nu aprobe cererea de concesiune si sa se gandeasca la consecintele votului lor daca vor sa mai candideze pentru un nou mandat.

Pana la urma proiectul nu a fost aprobat fiind respins cu 12 voturi pentru, din partea consilierilor PSD, iar restul abtineri si impotriva. ziarulorizont.info

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow