More

  Scăldatul poate ucide

  Array

  raul-hasdate_lm

  Instalarea sezonului cald aduce un risc în plus de îmbolnăvire. Autorităţile locale sunt din nou avertizate să nu permită scăldatul în iazuri, în locuri neamenajate în acest scop, din cauza pericolului de îmbolnăvire de leptospiroză.

  Medicii avertizează că scăldatul în locuri neamenajate poate provoca îmbolnavirea de leptospiroză, boală care, netratată la timp, duce la deces. Au fost, în anii trecuţi, cazuri mortale din cauza acestei boli, persoane care s-au infectat la scăldat şi care s-au adresat cabinetelor medicale cu întârziere.

  Medicii avertizează că multe din simptomele bolii sunt asemănătoare altor afecţiuni, cum sunt hepatita acută virală, meningita, viroza respiratorie, şi numai medicul poate pune diagnosticul corect după efectuarea analizelor de laborator.

  Leptospiroza este o boală care se transmite de la animale la om. Şobolanii sunt cei care transmit cel mai adesea aceasta boală. De obicei, boala apare ca urmare a contactului cu apa în care a ajuns urina animalelor bolnave de leptospiroză sau purtatoare de bacterii din genul Leptospira. Bacteria pătrunde în organism prin piele, mucoasa nazală şi oculară sau prin alimentele sau apa de băut, contaminate cu Leptospira.

  Boala nu se transmite însă de la om la om. Iar perioada de incubaţie variază între două zile şi două săptămâni. Boala este tratabilă dacă pacientul se prezintă la medic la primele semne de afectare a organismului.

  Leptospiroza ar putea fi considerată din categoria bolilor ocupaţionale. Apare mai frecvent la salariaţii din zootehnie, la pescari, dacă aceştia pescuiesc în apele stătătoare, sau la persoanele care lucrează la curăţirea unor subsoluri.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet