23.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
23.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Scade preţul la căldură, pentru suplimentarea subvenţiei la RAGCL

Primăria Paşcani întinde, din nou, o mână de ajutor regiei locale de termoficare. Edilul municipiului a propus majorarea subvenţiei la căldură cu încă 400 000 lei,  bani care ar urma să fie achitaţi din bugetul local alocat pentru investiţii. Suma este necesară achitării facturilor restante la gaz, în condiţiile în care furnizorul a ameninţat că va închide robinetele.
Pentru că banii să ajungă în contul RAGCL trebuie mai întâi modificat preţul la căldură. În acest sens legislativul local a fost convocat în şedinţă extraordinară, vineri 12 octombrie de la ora 10.00, după ce iniţial era anunţată o şedinţă de îndată, câteva zile mai devreme.

Pe ordinea de zi se află două proiecte de hotărâre. Primul vizează modificarea bugetului şi a listei de investiţii, în sensul diminuării cu 400.000 lei, bani care vor fi alocaţi pentru subvenţia la căldură.

Al doilea proiect are ca scop diminuarea preţului de facturare a căldurii la populaţie de la 265 la 170 lei pe gigacalorie. Mai exact primarul a propus scăderea preţului căldurii la populaţie, diferenţa urmând să fie acoperită prin subvenţie. Aceeaşi metodă a fost folosită şi în anii trecuţi pentru că regia să poată beneficia de un plus de subvenţie.

În momentul de faţă preţul de producţie al căldurii produs de RAGCL Paşcani este de 499,80 lei. Subvenţia la căldură este acordată doar pentru populaţie, în timp ce societăţile şi instituţiile plătesc preţul integral.

Menţionăm că regia de termoficare a încasat în avans în acest an. Întreaga subvenţie la căldură acordată de la bugetul local. Este vorba despre 1,5 milioane de lei la care se adăugă cei 400.000 lei prin rectificarea propusă spre aprobare.

În acelaşi timp RAGCL a achitat în 2018, 1,9 milioane de lei la gaz, aproape 2/3 din subvenţii iar restul din încasarea facturilor. În momentul de faţă la sistemul centralizat au mai rămas branşaţi cca 2700 de abonaţi.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
23.8 ° C
25.4 °
22.6 °
68 %
1.8kmh
1 %
vin
23 °
sâm
31 °
Dum
30 °
lun
33 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI