24.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

Scade preţul la căldură, până la primavara

Veşti bune pentru câteva mii de familii de păşcăneni, a căror locuinţe sunt branşate la sistemul centralizat de încălzire. Preţul de facturare al căldurii pentru populaţie a fost scăzut de la 265 la 200 lei pe gigacalorie. Este vorba despre o măsură de protecţie socială aprobată de consilierii locali în şedinţa de astăzi, valabilă pentru perioada 01 noiembrie 2016 -31 martie 2017.
De această măsură vor beneficia peste 3000 de familii de la bloc care vor plăti aproape jumătate din preţul real al căldurii. Diferenţa de până la 391, 7 lei cât costă producerea unei gigacalorii de căldură este acoperită prin subvenţii alocate de la bugetul local, în valoare totală de aproape 2 milioane de lei în acest an. Indirect şi regia are de câştigat de pe urmă hotărârii consilierilor: încasează mai repede, chiar în avans jumătate din căldura livrată populaţiei.
Conducerea societăţii a solicitat că diminuarea tarifului de facturare să fie făcută retroactiv, de la 1 octombrie, nu de la începutul lunii noiembrie. Propunerea a fost respinsă pe motiv că o astfel de hotărâre ar fi ilegală. Astfel, este foarte probabil că facturile pentru octombrie când să furnizat mai puţină căldură să fie mai mici sau egale cu cele din noiembrie, după scăderea preţului.

Proiectul nu a fost votat de toti consilierii locali. Sorin Olariu de la PMP a spus ca o astfel de propunere ar fi trebuit facuta cu mult inainte, pentru a atrage noi clienti in sistemul centralizat de incalzire, in vederea rentabilizarii activitatii regiei.
Menţionăm că regia păşcăneană de termoficare este în pragul falimentului din cauza datoriilor foarte mari, de aproape 40 de milioane de lei, mai ales la bugetele de stat. De câteva săptămâni de zile RAGCL face obiectul unui control al unei comisii speciale organizată la solicitarea consilierilor PNL. Până la sfârşitul anului va fi prezentat un raport iar conducerea societăţii trebuie să vină cu un plan de restructurare şi redresare economică.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow