27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Scade preţul la apă şi canalizare, de la 1 ianuarie 2017

- Advertisement -

Preţurile pentru serviciile canalizare – epurare precum şi cele pentru apa industrială vor scădea de la 1 ianuarie 2017. Conducerea Apa Vital Iaşi a luat acesta decizie ca urmare a scăderii TVA-ului de la 20 la 19%, de la aceiaşi dată, odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi ale Codului Fiscal. Noile preţuri vor fi de 2,77 lei/mc la canalizare şi epurare şi 3,05 lei mc pentru apa industrială.

Prețul apei potabile în judeţul Iaşi practicat de ApaVital, este de 3,49 lei/mc, cu TVA de 9%, şi rămâne neschimbat. Costul total al serviciilor oferite de ApaVital Iași devine astfel 6,26 lei pentru fiecare metru cub de apă furnizată, canalizată și epurată. Operatorul ieşean se afla pe locul 30 într-un top național al prețurilor și tarifelor practicate de furnizorii de servicii de apă și de canalizare.

Citiţi mai jos comunicatul ApaVital

Începând cu 1 ianuarie 2017, intră în vigoare noile prevederi ale Codului Fiscal privind reducerea, de la 20 la 19 la sută a TVA-ului pentru prețul practicat la apa industrială furnizată utilizatorilor și a tarifului practicat la serviciile de canalizare-epurare.

Noile prețuri și tarife practicate vor fi următoarele:
• Canalizare-epurare: 2,77 lei/mc, față de 2,80 lei/mc în momentul de față;
• Apă industrială: 3,05 lei/mc, față de 3,07 lei/mc în momentul de față.

Prețul apei potabile practicat de ApaVital, 3,49 lei/mc, cu TVA de 9%, rămâne neschimbat.
Costul total al serviciilor oferite de ApaVital Iași devine astfel 6,26 lei pentru fiecare metru cub (1000 litri) de apă furnizată, canalizată și epurată, cifră care menține societatea pe locul 30 într-un top național al prețurilor și tarifelor practicate de operatorii de servicii de apă și de canalizare.

Potrivit statisticilor, o familie medie, formată din 3 persoane, consumă lunar circa 9 metri cubi de apă potabilă (3 mc/persoană). Având în vedere prețurile și tarifele practicate în momentul de față de ApaVital, costurile totale lunare pe care le are de suportat o astfel de familie din județul Iași se situează în jurul valorii de 56 de lei, ceea ce face din serviciile de apă și de canalizare una dintre cele mai ieftine utilități dintr-o gospodărie.

Biroul de presă ApaVital

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow