16 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

SCAD chiriile pentru familiile care beneficiază de locuinţe ANL. Ordonanta adoptata de la Guvern

Chiriile datorate de persoanele cu venituri reduse care beneficiază de locuințe ANL vor fi diminuate și vor fi calculate după noi criterii, raportate la venitul realizat pe membru de familie, stabilește o Ordonanță adoptată astăzi de Guvern, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Concret, modificările aduse au scopul să asigure protecția socială persoanelor cu venituri mici, prin limitarea cuantumului chiriei.

Astfel, familiile în care venitul brut pe membru este mai mic sau egal cu salariul minim brut pe ţară vor plăti maximum 10% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie, calculat în funcţie de veniturile realizate în ultimele 12 luni.

Familiile în care venitul brut pe membru de familie este mai mare decât salariul minim brut pe ţară, dar nu depășește 100% salariul minim brut pe țară garantat în plată vor plăti o chirie de maximum 20% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie.

Dacă venitul brut pe membru de familie depășește 100% din salariul minim brut pe ţară, dar nu mai mult de 5.000 lei, chiria pentru o locuinţă ANL va fi de maximum 30% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie.

Continuarea pe RTV

Alte articole