More

  Sat nou cu teren de la Primărie pentru tineri

  Array

  Comuna Deleni vrea să mai înfiinţeze încă un sat. Proiectul a fost discutat în cadrul ultimei şedinţe a consiliului local ce a avut ca temă concesionarea unor terenuri pentru tinerii care vor să îşi construiască o locuinţă. Consilierii au stabilit condiţiile, preţul şi perioada contractului de concesiune.

  În urma raportului întocmit de un expert, legislativul a hotărât în şedinţa ordinară de săptămâna trecută ca preţul de pornire la licitaţie pe mp de teren concesionat tinerilor să fie de 0,223 lei pe an. Perioada contractului este pe 49 ani cu posibilitatea de prelungire.

  În cadrul aceleaşi şedinţe s-au stabilit şi condiţiile în care va fi întocmit contractul de concesiune. Tinerii trebuie să îşi construiască locuinţa în maxim 3 ani, nu au voie să subconcesioneze terenul, iar după ce şi-au ridicat casa pot cumpără pământul.

  Edilul comunei, Dumitru Prigoreanu a anunţat că în această perioadă se lucrează la documentaţia de extindere a reţelelor electrice în zona loturilor pentru tineri şi speră ca în viitor locul să devină un nou sat cu aproximativ 60 case.

  Reamintim că tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani pot solicita primăriilor din mediu rural de care aparţin atribuirea gratuită a unei suprafeţe de teren de până la 1.000 mp, pe care să îşi construiască o locuinţa proprietate personală. Legea a intrat în vigoare pe 22 decembrie 2013, odată cu publicarea în Monitorul Oficial al României.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI