6.9 C
Paşcani
joi, februarie 2, 2023

Șase toalete publice, în loc de una scumpă

Administratia locala din Pascani a renuntat la achizitionarea unei toalete ecologice automatate pentru care a fost alocata suma de 250 000 lei, din bugetul local iar din aceiasi bani  au cumparat sase toalete publice, mai ieftine si mai practice. Ele au fost primite in cursul zilei de joi si urmeaza sa fie functionale in cateva saptamani de zile.

 


Este vorba de 3 toalete cu doua cabine, pentru barbati si femei si doua cu o singura cabina dar si cu acces pentru persoanele cu dizabilitati. Una va fi amplasata in parcul Municipal, una in capul scarilor mari si alta in spatele Esplanadei, in apropierea parcului Riama.  Precizarile au fost facute de viceprimarul municipiului, Cristian Ratoi, in cadrul conferintei saptamanale de presa. Toaletele sunt construite din panouri izolate si sunt dotate cu wc-uri, chiuvete si radiatoare electrice pentru incalzire. De asemenea, urmeaza sa fie folosite in continuare, mai ales, cand sunt evenimente publice si cele patru toalete ecologice amplasate in Parcul Municipal si la stadion.

Pentru achizitionarea celor sase toalete noi municipalitatea a achitat aproape 133 000 lei fara TVA. Ele urmeaza sa fie date in folosinta in cateva saptamani de zile, dupa ce vor fi amenajate platformele pe care vor fi puse si vor fi racordate la curent, apa si canalizare. Tot de la bugetul local vor fi suportate si costurile pentru intretinerea lor. In momentul de fata Primaria are un contract incheiat in valaore de 40 000 lei pe an pentru vidanjarea si intretinerea toaletelor folosite deja la care se vor adauga si  cheltuielile pentru cele noi .

Mentionam ca toaletele publice recent cumparate vor putea fi folosite gratuit. Ele nu sunt dotate cu un sistem de acces pe baza de fise ca in cazul celei care urma sa fie achizitionata pentru suma de 250 000 lei.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow