More

  Ziua Ştafetei – acum decid eu. Elevii, poliţişti pentru o zi

  Array

  Elevii de la două şcoli din Municipiu vor fi poliţişti, pentru o zi. Ei şi-au manifestat dorinţa de a deveni oameni ai legii şi vor avea ocazia de a experimenta câteva dintre activităţile poliţieneşti. Activitatea face parte dintr-un proiect intitulat “Ziua Ştafetei – acum decid eu”.

  Ziua de joi, 19 noiembrie va fi o zi interesantă pentru şase elevi de la şcolile gimnaziale din Gâștești şi Sodomeni. Ei vor fi poliţişti pentru o zi. Astfel, vor avea ocazia să vadă care este programul unui om al legii şi vor exercită pe parcursul zilei, atribuţiile funcţiei de poliţist.

  Coordonatorii lor vor fi trei poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani. La finalul acestei experienţe, elevii îţi vor exprima impresiile şi sugestiile în legătură cu atribuţiile unui poliţist.

  Evenimentul este prilejuit de celebrarea zilei de 20 noiembrie, Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului. Anul trecut, peste 2.500 de copii şi tineri au preluat pentru o zi meseria visată şi au devenit ambasadori, controlori de trafic aerian, avocaţi, judecători, miniştri de stat, jurnalişti, directori de bancă, primari, medici etc. Şi redacţia BIT TV a fost parteneră. Reporterii şi cameramanii au îndrumat doi elevi care doreau să devină jurnaliști.

  Iniţiativa acestui proiect în România aparţine Fundaţiei „Terre des hommes” şi a partenerilor săi, ce recunoaşte potenţialul extraordinar al copilului, dreptul sau de a participa în societate şi de a-şi exprima liber opiniile asupra tuturor situaţiilor care îi afectează direct viaţa.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI