9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Sarmale la cornet, concept unic in Iasi

Un student din Iasi a lansat un concept de afacere inedit in care pune in valoare traditionalele sarmale, dar nu oricum, ci la cornet. Ideea, de-a dreptul indrazneata a fost privita cu mare interes de ieseni si in cateva zile de la lansare zeci de clienti au trecut pragul magazinului. Mai mult decat atat, a ales sa vina si in sprijinul producatorilor locali pe care ii sustine achizitionand materia prima de la ei si nu din import.

Emilian Popa, un tanar student in varsta de  20 de ani a venit in fata clientilor cu un concept unic in Iasi, sarmale la cornet. Desi a pornit pe piata antreprenoriala cu placinte,  a decis sa se reinventeze pentru a nu claca.

Emilian Popa – antreprenor: „Eu am început singur, însă am o echipă foarte bună în spate.Parintii mei sunt aproape de mine si formam o echipa foarte puternica, speram sa nu ne oprim la un singur punct de lucru. Profilul clientului nostru este de toate vârstele. De la copii de 14 ani, care doresc să mănânce o porție de sarmale, până la oameni în vârstă de 60-70 de ani, care nu mai au chef si rabdarea necesara pentru a face o oala de sarmale”.

Cinci sarmale amplasate intr-un cornet cu smantana si cuburi de mamaliga este preparatul preferat care a starnit admiratia tuturor. Singurul produs folosit la sarmale care nu provine din Iasi, ci de la Botosani, este smantana.

Lus Ursu – bucătar: „Această rețetă e căutată, îngrijită, este adunată din partea Moldovei. Am vrut să rămânem strict pe sărmăluțele moldovenești și să nu influențăm din alte zone. Merg foarte bine la pachet, dar și la cornet”.

Iesenii, aflati mereu pe fuga care nu apuca sa prinda pranzul achizitioneaza cu incredere sarmalele de la Emilian.

Vasilica Sandu – clientă: „Mi se pare o idee foarte ingenioasă, în sensul că nu ne mai trebuie acea farfurie de plastic care de cele mai multe ori se rupe și sunt foarte bune. Vin la pachet cu de toate, în sensul că nu mai trebuie să facem noi acel amestec cu ardei iuți, cu mămăliguță, cu smântânică”.

Emilian POPA – antreprenor: „Sarmalele sunt de 3 tipuri: pot fi cu carne de vită, cu carne de porc și vegane”.

Magazinul a fost amplasat chiar intr-o zona centrala a orasului fiind in drumul tuturor. Tanarul student are in plan extinderea afacerii, ba mai mult vrea sa rupa granitele nationale.

sursa telem

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow