21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021

Sărbătorile de iarnă petrecute acasă, în România, sunt sub semnul întrebării pentru românii din diaspora

În contextul unui val de infectări în toată Europa, sărbătorile de iarnă petrecute acasă, în România, sunt sub semnul întrebării pentru românii din diaspora. Autoritățile de la noi le cer, în acest moment, celor care vin din zone cu risc epidemiologic ridicat fie un test negativ pentru Covid 19, fie izolare la domiciliu. Medicii lansează deja avertismente și spun că sărbătorile trebuie petrecute în formulă restrânsă.

Alina Balațchi locuiește de mulți ani la Londra. În trecut, revenea de sărbători acasă acum, însă totul stă sub semnul incertitudinii.

Marian amână venirea de Crăciun pentru luna martie a anului viitor când vrea să se întoarcă definitiv în țară după 20 de ani petrecuți în Italia.

Franța, Spania, Marea Britanie, Belgia, Olanda sau Luxemburg sunt în acest moment țări cu risc epidemiologic ridicat, așa că cei care vin din aceste zone trebuie să se supună unor reguli foarte stricte impuse de autoritățile române pentru a limita răspândirea noului Coronavirus.

Lista țărilor galbene cuprinde aproape 30 de state din toată lumea din care cei care sosesc în România trebuie să respecte condițiile puse de autoritățile de la noi.

Medicii fac apeluri pentru ca oamenii să respecte regulile. Doar așa boala poate fi ținută sub control.

O altă problemă pentru românii din diaspora o reprezintă și întoarcerea în țările în care muncesc sau studiază. La rândul lor, statele respective au propriile reguli.

Italia, Germania și Marea Britanie le impun în acest moment celor care vin din România să se autoizoleze pentru 14 zile. Olanda cere însă o autoizolare fermă de doar 10 zile. În schimb, autoritățile din Austria pretind un rezultat negativ la testul pentru Covid 19 sau, în lipsa acestuia, o carantină de 10 zile.

Dar condițiile pot fi schimbate în orice moment, așa că planurile pe termen lung nu pot avea niciun fundament.

Sursa Stirile TVR

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
21.5 ° C
21.9 °
20.1 °
80 %
4.1kmh
100 %
mie
21 °
joi
36 °
vin
30 °
sâm
33 °
Dum
31 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI