0.2 C
Paşcani
sâmbătă, februarie 4, 2023

Sărbătorile de iarnă, mai devreme în școli. Târguri de Crăciun și serbări pline de magie – VIDEO

Este forfotă mare în școli în aceste ultime zile înainte de vacanța pentru sărbătorile de iarnă. Elevii și cadrele didactice și-au unit forțele pentru a organiza serbări și târguri de Crăciun, care mai de care mai frumoase, mai pline de culoare și cu mult suflet. Marți, 20 decembrie, toată suflarea din cadrul Liceului Miron Costin din municipiul Pașcani s-a adunat în sala de sport unde a avut loc „Târgul de Crăciun mironist”. Elevii de la mic la mare au pregătit tot felul de decorațiuni, dar și bunătăți pe care le-au scos la vânzare în scop caritabil. S-a adunat în total suma de 5.900 de lei.

În timp ce se puteau cumpăra cele mai gustoase dulciuri de casă și globuri felțuite, trupa Fenomenalii a asigurat buna dispoziție oferind participanților la târg momente umoristice, iar profesorii catedrei de limbi moderne, alături de elevii claselor au oferit colinde în limbile engleză și franceză.

 

Miercuri, 21 decembrie, forfota sărbătorii s-a mutat în alte două școli din oraș. La Colegiul Național Mihail Sadoveanu, cadrele didactice au fost colindate de liceeni.

Iar la Colegiul CF Unirea, pe terenul de sport, cu toții au simțit deja spiritul Crăciunului, prin târgul tematic amenajat, dar și prin momentele artistice pregătite cu multă dăruire de elevi și profesori.

Sunete de colinde, zurgulai sau urături de Anul Nou s-au auzit în aceste zile în toate școlile. Elevii au adus mai devreme în clase, săli de sport sau de spectacole bucuria sărbătorilor de iarnă în ultimele zile de școală din cel de-al doilea modul, care se va încheia joi, 22 decembrie. Așadar, anul acesta, vacanța de iarnă va fi de vineri, 23 decembrie 2022, până duminică, 8 ianuarie 2023, adică două săptămâni. Pe 9 ianuarie 2023, vor fi reluate cursurile atât pentru clasele primare şi grădiniţă, cât şi pentru elevii din gimnaziu şi liceu.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow