27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

Sarbatorile au trecut, neregulile au ramas! Comisarii de la Protectia Consumatorului au amendat mai multe societati

• Mai multe controale facute inainte de sarbatori au scos la iveala nereguli grave • Zeci de magazine au fost controlate de catre comisari, iar neregulile nu au intarziat sa apara •

In perioada 28 noiembrie- 23 decembrie 2016, comisarii de la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Iasi au desfasurat o actiune tematica de control privind modul de respectare a prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentare si publicitate a alimentelor specifice sarbatorilor de iarna. Comisarii au verificat carnea preambalata, produse zaharoase, ciocolata si produse de patiserie.

Comisarii CJPC au verificat existenta documentelor de provenienta sau de însotire a marfii, starea ambalajelor, incadrarea produselor în data durabilitatii minimale, dupa caz, în data limita de consum stabilite de producator si respectarea temperaturilor de pastrare si expunere, impuse sau declarate. Totodata, modul de respectare a prevederilor legale privind informarea consumatorilor si modul de informare a consumatorilor asupra elementelor de identificare si caracterizare ale produselor existente la comercializare în conformitate cu prevederile legale în vigoare au fost atent verificate.

La SC Iasicarn SRL se aflau la comercializare produse carne preambalata fara sa fie insotite de etichete cu elemente de identificare. Pentru aceasta abatere, firma a fost sanctionata cu amenda in valoare de 1.000 de lei. La SC Kama SRL se aflau la comercializare produse alimentare fara sa fie insotite de etichete cu elemente de identificare. Pentru aceasta abatere firma a fost sanctionata cu amenda in valoare de 1000 de lei.
Continuarea pe BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow