5.8 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

“SĂRBĂTORI ÎN SIGURANŢĂ” – campanie de prevenire a infracţionalităţii specifice sărbătorilor de Iarnă

În perioada 13-31 decembrie 2013 la nivelul judeţului Iaşi, prin Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, Consiliul Judeţean Iaşi – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică şi Corpul Naţional al Poliţiştilor – Consiliul Teritorial Iaşi, se va derula campania de prevenire a criminalităţii SĂRBĂTORI ÎN SIGURANŢĂ.
Scopul campaniei este prevenirea infracţiunilor/comportamentelor neadecvate specifice sezonului rece şi în special Sărbătorilor de Iarnă.
Prin acest demers, iniţiatorii doresc să reamintească cetăţenilor măsurile pe care trebuie să le cunoască şi adopte pentru a nu deveni victima unui infractor.
Modalitatea principală de derulare a acestei campanii va fi transmiterea mesajelor prin mass-media locală, promovarea campaniei şi prin intermediul partenerilor, prin difuzarea unor mesaje audio pe sistemele proprii ale acestora (complexe comerciale în principal), precum şi distribuirea de materiale de informare (afişe, autocolante, fly-ere) cu recomandări preventive către populaţie.
Un alt aspect important îl constituie şi realizarea unui site dedicat campaniei, ce poate fi accesat la adresa www.craciuninsiguranta.wix.com/prevenireiasi2013 care va fi promovat în mediul online şi unde pot fi regăsite informaţiile şi materialele de promovare.
Printre aspectele care vor fi prezentate în perioada imediat următoare de poliţiştii de prevenire enumerăm: Siguranţa copiilor la colindat, Regimul legal de folosire al articolelor pirotehnice, Prevenirea furturilor din buzunare, autoturisme, locuinţe, Atenţie la consumul de băuturi alcoolice, Conducere pe timp de iarnă, Prevenire acte de violenţă, Cumpărături în siguranţă etc.
Campania beneficiază de un buget de 5000 de lei pus la dispoziţie de Consiliul Judeţean Iaşi prin demersurile efectuate la nivelul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Iaşi.

„Sperăm ca recomandările pe care le vom face să contribuie la evitarea unor situaţii neplăcute pentru cetăţeni pe perioada Sărbătorilor de Iarnă. Cu toţii trebuie să conştientizăm că şi comportamentul nostru determină creşterea siguranţei personale şi în acest sens este necesar să nu neglijăm aspecte care ne pot aduce prejudicii de orice fel. ” – comisar de poliţie ŢĂRANU MĂDĂLIN, ofiţer al Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow