Array

Sărbători cu gunoiul la uşă? Colectarea a fost sistata apoi reluata temporar, din cauza datoriilor

Conducerea societăţii locale de salubritate a anunţat că a sistat colectarea deşeurilor menajere, începând de astăzi. La scurt timp problema a fost rezolvata temporar in urma interventiei primarului la conducerea judetului.
Initial, Salubris SA Iaşi a precizat ca nu mai primeşte gunoiul la groapa ecologică de la Tutora Iaşi din cauza facturilor neachitate. În cursul zilei de astăzi o maşină încărcată nu a mai avut acces în depozit iar altă a rămas in asteptare  la Paşcani.

Directorul societăţii spune că societatea ieşeana a luat acesta decizie în urma numeroaselor promisiuni neonorate privind plata facturilor restante. Este vorba despre 260.000 lei până la sfârşitul lunii septembrie dar datoria totală este de 350.000 de lei. Societatea CLP Ecosalubritatea SA Paşcani a acumulat aceste datorii pe motiv că preţul serviciilor a fost majorat târziu şi insuficient, motivează managerul unităţii. Mai exact timp de câteva luni de zile costurile de transport şi depozitare nu au fost cuprinse în preţ iar consilierii au aprobat un tarif mai mic decât cel propus de unitate, 13 faţă de 17 lei de persoană.

Situaţia a ajuns şi în atenţia administraţiei locale. Chiar dacă se afla în subordinea Consiliului Local societatea poate primi un ajutor financiar de la buget doar printr-o nouă majorare de capital. Subiectul va fi dezbătut în şedinţa Consiliului Local programată la sfârşitul saptamanii viitoare. Atunci societatea ar urma să primească un ajutor de 200 000 lei, spune pentru achitarea unei părţi din datorii.

Chiar dacă vor fi găsite solutie de moment operatorul păşcănean va continua să întâmpine dificultăţi cel puţin până în vara anului viitor când va fi dată în folosinţă staţia de transfer de la Ruginoasa. După selectarea şi compactarea gunoiului cantităţile transportate la Iaşi vor fi mult mai mici şi prin urmare costurile vor scădea. Menţionăm că Pascaniul a aderat la asociaţia Judeţeană ADIS în aprilie 2009. Serviciile ar urma să fie preluate de un operator judeţean în urma unei licitaţii şi nu se ştie dacă societatea din Paşcani va rămâne operaţională că sub contractor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...

Ziua comunei Miroslovești – pe 12 iunie, de Rusalii

Au fost stabilite primele detalii privind Ziua Satului Miroslovești,...