More

  Sarbatoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Hram la Biserica din Sodomeni (foto)

  A fost zi de mare bucurie la Biserica “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din suburbia Sodomeni a municipiului Pașcani, care și-a sărbătorit astăzi hramul. Deși numărul credincioșilor prezenți la slujba a fost mai mic decât în anii din urmă, tradiția a fost păstrată de cei care au venit să se închine, să asculte cuvântul de învățătură, să facă pomenire sau să aprindă o lumânare celor care nu mai sunt printre noi.  Sfânta Liturghie a fost oficiată în Agheazmatarul din curtea Bisericii, pentru ca toți credincioșii să poată vedea și asculta slujba.

  După Sfânta Liturghie s-a făcut pomenirea morților.  Au fost slujite bucatele aduse de credincioşi la Biserică, spre a fi sfinţite și pentru a fi date de pomană pentru sufletul celor adormiţi.

  Această mare sărbătoare a fost zi de bucurie și pentru cei peste 500.000 de români care  își sărbătoresc ziua onomastica de Sfinții Petru și Pavel.  Cele mai întâlnite nume sunt  Petru, Pavel, Paul,Petrica. De asemenea, dintre femeile care își sărbătoresc onomastica, majoritatea poartă numele de Petronela, urmat de  Petruța, Paula, Paulina sau Pavelina.

  Menționăm că în Mitropolia Moldovei și Bucovinei mai multe biserici și mănăstiri închinate Sfinților Apostoli și-au sărbătorit astăzi hramul. În Protopopiatul Pașcani,alături de parohia Sodomeni, și-au cinstit ocrotitorii  parohiile Cristești, Tg. Frumos, Volintirești și Bărbătești iar în Protopopiatul Hârlău a fost  sărbătoare în parohiile Poiana-Deleni și Spinoasa.

   

   

   

   

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet