13.6 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023
Array

SĂRBĂTOAREA SFINTEI MARIA, ÎN SIGURANȚĂ. SFATURILE POLITISTILOR, CA SA NU AI PROBLEME

 

PolițiaIeşeană va fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de minivacanța de Sfânta Maria.

Peste700 de poliţişti ieşeni vor fi în stradă și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și salvarea de vieți.

Astfel,în perioada 11 – 15 august a.c., peste 700 de poliţişti acţionează, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice.

Pentrufluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pe drumurile publice, în zona lăcaşurilor de cult şi pe principalele artere către zonele turistice.

Pelângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi întreaga aparatură radar din dotare.

Poliţiştiide la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători, cu precădere pe rutele către staţiunile montane şi litoral, precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată.

Pentru a vă bucura de timpul liber și sărbătoarea religioasă, poliţiştii ieşeni vă recomandă:

Înzonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult fiţi foarte atenţi cu banii şi obiectele personale!

Nupurtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoşă sau la vedere!

Nupăstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului!

Înaglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment!

Încaz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Recomandări pentru conducătorii auto:

Circulaţicu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţiprudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţiregimul legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Peautostradă, păstrați o distanță suficientă față de vehiculul din fața, schimbați banda de circulație doar după ce v-ați asigurat temeinic și ați semnalizat această intenție.

Conducătoriiauto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Pietonilorle recomandăm să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

 

BULETINUL DE PRESA IPJ IASI

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow