19.4 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Sărbătoarea Sfântului Gheorghe la Paşcani şi Hârlău

Zi importanta pentru crestinii ortodocsi. Mii de credinciosi din Pascani si Harlau au sarbatorit astazi, 23 aprilie a.c., ziua numelui. Este vorba despre sarbatoarea Sfantului Gheorghe, in cinstea caruia bisericile au organizat slujbe de pomenire
Doua lacasuri de cult din cartierul Fantanele si suburbia Lunca, poarta numele acestui sfant, motiv pentru care, dis-de-dimineata in cele doua locatii s-a tinut Sfanta Liturghie si s-a cantat acatistului Sfantului Gheorghe. Pentru ca de aceasta data sarbatoarea este in Postul Pastelui, hramul va fi tinut in casele locuitorilor din cartierul Fantanele in ziua de Florii.

Dupa cantece religioase s-a facut pomenirea celor morti care au purtat numele sfantului. Oamenii au adus fel si fel de bucate, fructe si vin, pe care le-au impartit nevoiasilor pentru sufletul celor care nu mai sunt. In Lunca Pascani, hramul a fost amanat in a doua zi de Pasti.

La Harlau, Sfantul Gheorghe este un simbol pentru locuitorii orasului. La biserica cu aceeasi nume, astazi au participat la slujba si alesii locali, alaturi de edilul, Constantin Cernescu. La final, administratia locala a daruit o masa calda tuturor celor prezenti.

Mentionam ca in intreaga tara, conform statisticelor realizate de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din Ministerul Afacerilor Interne, 910.000 de romani isi sarbatoresc astazi onomastica.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow