25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Sărbătoarea mărțisorului – sezătoare traditională la Heleșteni

Locuitorii dintr-o comună de lângă Paşcani au sărbătorit astăzi venirea primăverii. De la mic la mare sătenii din comuna Heleșteni s-au strâns începând cu ora 12.00 la Centrul de zi din Hărmăneasa pentru a duce tradiţia confecţionării mărţişoarelor mai departe. Îmbrăcaţi în costume tradiţionale elevi, profesori şi pensionarii s-au întrecut în creerea celui mai frumos mărţişor la ce-a de-a IV ediţie a concursului “Sărbătorea Mărţişorului”.

Timp de două ore cei 25 de elevi din clasele II-VI şi-au arătat talentul şi în recitat poezii. Nu au lipsit melodiile care prevestesc primăvara, totul sub atenta coordonare a cadrelor didactice de la şcolile din comună.

După ce şi-au expus creaţiile, prichindeii au aşteptat cu emoţii deliberarea juriului. Cum nu au putut fi departajate lucrările, locul II a fost ocupat de 3 elevi, iar locul III şi menţiune de câte doi. Aceştia au primit diplome şi rechizite şcolare.

Diplome au primit şi cadrele didactice din partea Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din Iaşi pentru activităţile desfăşurate în acest domeniu.

Menţionăm că evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi. Expoziţia- concurs “Sărbătoarea Mărţişorului” s-a desfăşurat la mai multe şcoli din judeţ. Ieri, 25 februarie elevii de la ŞcoalA Gimnazială din Sticlăria – Scobinți au încercat să impresioneze juriul cu cel mai frumos mărţişor confecţionat de ei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow