24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Sărbătoarea mărțisorului – sezătoare traditională la Heleșteni

answear.ro
elefant.ro
creditprime.ro
fashiondays.ro
credius.ro
creditfix.ro
vivacredit.ro
elefant.ro
oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Locuitorii dintr-o comună de lângă Paşcani au sărbătorit astăzi venirea primăverii. De la mic la mare sătenii din comuna Heleșteni s-au strâns începând cu ora 12.00 la Centrul de zi din Hărmăneasa pentru a duce tradiţia confecţionării mărţişoarelor mai departe. Îmbrăcaţi în costume tradiţionale elevi, profesori şi pensionarii s-au întrecut în creerea celui mai frumos mărţişor la ce-a de-a IV ediţie a concursului “Sărbătorea Mărţişorului”.

Timp de două ore cei 25 de elevi din clasele II-VI şi-au arătat talentul şi în recitat poezii. Nu au lipsit melodiile care prevestesc primăvara, totul sub atenta coordonare a cadrelor didactice de la şcolile din comună.

După ce şi-au expus creaţiile, prichindeii au aşteptat cu emoţii deliberarea juriului. Cum nu au putut fi departajate lucrările, locul II a fost ocupat de 3 elevi, iar locul III şi menţiune de câte doi. Aceştia au primit diplome şi rechizite şcolare.

Diplome au primit şi cadrele didactice din partea Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din Iaşi pentru activităţile desfăşurate în acest domeniu.

Menţionăm că evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi. Expoziţia- concurs “Sărbătoarea Mărţişorului” s-a desfăşurat la mai multe şcoli din judeţ. Ieri, 25 februarie elevii de la ŞcoalA Gimnazială din Sticlăria – Scobinți au încercat să impresioneze juriul cu cel mai frumos mărţişor confecţionat de ei.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24 ° C
25.2 °
23.8 °
87 %
3.5kmh
98 %
mie
23 °
joi
29 °
vin
32 °
sâm
27 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI