22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Sărbătoarea mărțișorului la Iași. Participanți – meșteri din zona Hîrlău și Pașcani

  Ultimele știri

  Copii, tineri și meșteri populari din localitățile Buhalnița – Ceplenița, Sticlăria – Scobinți, Heleșteni, Bodești – Scânteia vor participa la „Sărbătoarea Mărţişorului” ediția a XIII-a.

  Consiliul Judeţean Iaşi prin Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi organizează, în perioada 24 februarie – 10 martie 2016 „Sărbătoarea Mărţişorului”, ediția a XIII-a, un proiect ce își propune revitalizarea frumoaselor obiceiuri româneşti transmise din generaţie în generaţie, de confecţionare a mărţişoarelor tradiţionale.

  Totodată, expoziţia-concurs are ca scop îndrumarea şi stimularea tinerilor de a cunoaşte şi promova acest simbol al primăverii la români.

  La eveniment vor fi prezenti si elevi de la Liceul Pedagogic „Vasile Lupu” și Palatul Copiilor din Iași vor realiza, în cadrul atelierelor de creaţie, diferite tipuri de mărţişoare.

  Cele mai frumoase mărţişoare vor fi prezentate în cadrul expoziției „Sărbătoarea Primăverii”, care va avea loc în perioada 29 februarie – 20 martie la Institutul Francez din Iași.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  22.6 ° C
  22.8 °
  21.9 °
  82 %
  6.9kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  18 °
  Dum
  22 °
  lun
  26 °
  mar
  28 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet