4.2 C
Paşcani
joi, decembrie 2, 2021

Sărbătoarea Iei, la Iași. Spectacole cu ansambluri din Pașcani și împrejurimi

Joi, pe 24 iunie, de Sanzaiene este Ziua Iei, iar dubla sarbatoare este celebrata asa cum se cuvine in judet. Consiliul Județean Iași și Primăria Municipiului Iași vă invită la „Sărbătoarea Iei”, pe 24 și 25 iunie, în fața Palatului Culturii din Iași.

Deschiderea oficială a evenimentelor va avea loc joi de la ora 15:00, în Salonul Instituției Prefectului. Evenimentul va fi urmat de momente artistice în fața Palatul Culturii, începând cu ora 16:00. Spectacolele vor fi susținute de Ansamblul Artistic Constantin Arvinte, Școala de Arte Titel Popovici și Ansambluri Artistice din Pascani, Tatarusi, Harmanesti, Deleni si altele.

De asemenea, în perioada 24 – 27 iunie, va avea loc Târgul IEI, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în parteneriat cu Asociația Art-Meșteșugurile Prutului, în intervalul 09:00 – 19:00.

Ziua Iei va fi marcata si in comuna Tatarusi, la Muzeul Satului, dar si la Deleni, prin doua sezatori. In municipiul Pascani, nu se va organiza nimic de aceasta sarbatoare.

Ziua Universală a Iei este sărbătorită în ţara noastră, dar şi în comunităţile româneşti din întreaga lume, la data de 24 iunie.

La începutul anului 2013, comunitatea online “La Blouse Roumaine”, fondată de Andreea Tănăsescu, a propus ca data de 24 iunie (sărbătoarea de Sânziene) să devină o zi dedicată iei şi să fie numită Ziua Universală a Iei. Prima marcare a acestei zile a avut loc la 24 iunie 2013, odată cu sărbătoarea de Sânziene (Drăgaica).

DE LA ACELAȘI AUTOR

S-a deschis depozitul de brazi naturali în Pașcani

Au aparut brazii naturali de vanzare in municipiul Pascani. De vineri, 26 noiembrie, s-a deschis depozitul de...

Două transformatoare pentru energie electrică ar urma să fie puse în cartierul Aerodrom

Vesti bune pentru cetatenii din cartierul Aerodrom, care nu au retea de iluminat in zona unde si-au...

Căsuțele pentru Târgul de Crăciun au ajuns la Pașcani. Manifestarea a fost aprobată de Consiliul Local

Primaria Pascani se pregateste sa amenajeze Targul de Craciun, prima editie, pe esplanada municipiului. In aceste zile...

Programul centrului de vaccinare se modifică de săptămâna viitoare. De luni până duminică, între orele 8-20

Programul centrului de vaccinare se modifica, din nou, dupa ce Primaria Pascani a anuntat ca a angajat...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI