1.6 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021

Sărbătoare în Ruginoasa. Inspectoarea generală ISJ Iași, la zilele Școlii „Al. I. Cuza” – FOTO

Forfota mare astazi la Scoala Gimnaziala Al. I. Cuza din Ruginoasa. Astazi, in prima zi de sarbatoare a unitatii de invatamant, elevii si profesorii au primit vizita celei care conduce Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Genoveva Farcas. Invitatii de seama au fost primit cu paine de sare de copiii imbracati traditional. Gazdele au pregatit un program artistic si expozitii pe holurile scolii.

Scoala din centrul localitatii Ruginoasa a imbracat straie de sarbatoare, astazi, in debutul zilelor unitatii de invatamant. De dimineata, institutia a primit vizita inspectoarei generale, Genoveva Farcas si a altor directori de scoli, care au fost primiti cu paine si sare de elevi imbracati in straie populare.

Apoi, in sala de festivitati a avut loc discursurile oficialitatilor prezente la eveniment, printre si care directoarea scolii, Irina Dodu, primarul comunei, Danut Nechifor sau inspectorul Cristinel Iordachioaia. Au fost inmanate si doua diplome de excelenta.

 


La ceas aniversar, s-a vorbit despre performantele scolii ruginosene, despre planurile de viitor, dar si despre alte investitii in reteaua scolara din comuna.
Nu se poate altfel ca in zi de sarbatoare sa nu fie si un program artistic. Eleva Petruta Sacara a dechis spectacolul cu un cantec patriotic.

Au tinut acelasi ritm si copiii din mai multe clase, care s-au pregatit zile la rand pentru acest moment.

 


Si pentru ca se sarbatoresc zilele scolii, pe holuri au fost amenajate diferite expozitii de carte veche sau pictura.
Maine este punctul culminant al acestui eveniment, de Ziua Unirii Principatelor Romane. Vor fi depunere de coroane, hore si un spectacol folcloric la primaria din localitate.

DE LA ACELAȘI AUTOR

FOTO/VIDEO | Târgu Frumos: Traficant de droguri reținut. Oamenii legii au ridicat o cantitate impresionantă de canabis, ce urma să fie vândută în oraș

Politiști, procurori și luptători SAS au intrat in casa unui barbat din Targu Frumos, sambata, 23 octombrie,...

Primele informații în urma anchetei buletinelor falsificate de la Târgu Frumos. Documentele erau folosite pentru a trece granița spre Anglia

Barbatul din Targu Frumos retinut joi, 21 octombrie, pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată,...

Noi angajări la Primăria Pașcani. Inspector la Investiții și doi consilieri juridici

Noi angajari la Primaria Pascani. Administratia locala cauta inspector pentru Serviciul Tehnic si Investitii si doi consilieri...

FOTO | Incendiu în Târgu Frumos la o casă. Acoperișul distrus de flăcări

Inca un incendiu cauzat de cosul de fum a avut loc in noaptea de joi spre vineri,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI