10.8 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022
Array

Sarbatoare la Ruginoasa: Mitropolitul a sfintit palatul lui Cuza. Simpozion despre Unirea Principatelor . Atacuri politice la adresa USL VIDEO

- Advertisement -

vizita la palat

Zi de sarbatoare la Ruginoasa. Palatul Al.I. Cuza a fost astazi sfintit de Mitropolitul Moldovei si Bucovinei Teofan intr-un cadru restrans la care au participat oficialitati locale si oameni de cultura. Apoi, a avut loc un vernisaj cu documente importante oferite de Patriarhia Romana.

Casa domnitorului Cuza, palatul din Ruginoasa, a fost astazi sfintita, dupa un an de la restaurare. Slujba a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Teofan, impreuna cu un sobor de preoti, departe de ochii presei. Mitropolitul a precizat ca palatul Cuza este cel mai important monument istoric din zona Moldovei si le-a transmis pascanenilor sa aiba credinta in Dumnezeu.

Apoi, toata lumea prezenta la eveniment a vazut o expozitie cu documente despre secularizarea averilor bisericesti, de la arhiva Academiei si Patriarhiei Romane. Cei care viziteaza palatul pot vedea expozitia pana la inceputul lunii februarie.

Dupa manifestarile de la palat, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a tinut la Centrul Cultural din Ruginoasa un simpozion despre momentele momerabile din viata domnitorului.

Ungureanu a tinut si o conferinta de presa in calitate de presedinte al partidului Forta Civica. A vorbit despre proasta gestionare a tragicului eveniment din Apuseni, in care doua persoane au murit si despre circul pe care politicienii din USL il fac la manifestarile de Ziua Unirii de la Iasi.

Maine, cand se implinesc 155 ani de la Unirea Principatelor Romane, la Ruginoasa va avea loc o slujba religioasa, depuneri de coroane din partea oficialitatilor si un program artistic in sala mare de la Primarie.

Apoi, localnicii sunt asteptati in fata Centrul Centrului Cultural din sat unde Primaria ofera fasole cu carnati si vin fiert.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow