10.3 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 16, 2021
Array

Sărbătoare la “Miron Costin” Pașcani. Premiere profesori și program artistic cu muzică pentru toate gusturile

Sărbătoare la “Miron Costin” Pașcani.

Premiere profesori și program artistic cu muzică pentru toate gusturile

Sărbătoare mare la o școală din Pașcani. Sute de părinți, elevi și profesorii au fost prezenți la festivitate ce a avut loc la Casa de Cultură din oraș. Ca de fiecare dată, au fost premiate cadrele didcatice ieșite la pensie, dar și profesorii care promovează școală prin diferite proiecte. Ca la orice sărbătoare nu au lipsit momentele artistice pregătite de către talentele unității de învățământ.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT!

Ziua școlii a fost marcată și în acest an de către conducerea unității de învățământ de la Liceul Teoretic “Miron Costin”. De această dată, sărbătoarea a avut loc la Casa de cultură din oraș, acolo unde sute de elevi, profesori și părinți au spus prezent. Ei au fost întâmpinați, de elevi îmbrăcați tradițional, cu un trandafir, colac și sare dar și o mapă, acolo unde s-au regătit cele mai importante momente din școală, imortalizate într-un album foto alături de  revista unității de învățământ aflată la un nou număr, agentă și un calendar.

În acest timp, în sala de spectacole rula un film cu elevii și profesorii școlii implicați în activități diverse. Deschiderea evenimentului a fost făcută de către noua conducere, profesorii Mihaela Anușca și Elena Dăscălița, care a mulțumit părinților pentru implicarea în dezvoltarea școlii, elevilor pentru devotament și cadrelor didactice pentru seriozitate și pentru că tot timpul vor ca școala să fie cea mai bună.

Un moment foarte apreciat a fost atunci când pe scenă au urcat cadrele didactice pensionare și care și-au dedicat o viață pentru educarea copiilor. Este vorba despre profesorii Maria Apostol, Viorica Sună și Maria Oloeru. În aplauze, profesorii au ținut să transmită un mesaj.

De asemenea, premiate cu diplomă de excelență au fost și profesorii care se implică în promovarea școlii, descoperirea talentelor și a tradițiilor românești. Este vorba despre Adriana Apostol – cu grupul “Mugurașii”, Maria Ungureanu – cu Ansamblul “Plaiuri pășcănene”, Cristina Sorohan – cu organziarea Festivalului de folclor de datini și obiceiuri multicultural, Simona Baciu pentru organzairea a două evenimente de amploare – “Seara românească” și “Târg de Crăciun”.

Pe scenă au urcat și reprezentanții Inspectaratului Școlar Județean Iași, Primăriei și colaboratori pentru a vorbi despre colaborări.

Pentru munca depusă în anii cât a fost la conducerea școlii, profesorul Carmen Apostol a fost aplaudată și de asemenea a ținut să vorbească celor prezenți.

Au urmat apoi program artistic, de la muzică populară până la cea ușoară dansată și cântată. Nu au lipsit invitații speciali.

Și membrii trupei de teatru “Fenomenalii” au urcat pe scenă pentru a juca în sceneta “Liftul”.

După aproape două ore, festivitatea s-a încheiat.

Menționăm că la Liceul Teoretic “Miron Costin” sunt clase de la pregătitoare până la ultimul an de liceu, având dotări în săli și laboratoare, bibliotecă și cabinete pentru biologie, fizică sau informatică.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

Săraca Deltă bogată, paradoxul neştiut de dincolo de frumuseţe. De la traiul de pe o zi pe alta, la încălcarea legii: “În cărţi e...

Ne mândrim cu delta, bucata noastră de ţară inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Pentru noi, tărâmul dintre...

Din bucătăriile virtuale, la tribunal. Jamila și Laura Laurențiu se luptă în instanță pentru eclerul la tavă

“Eclerul la tavă” este disputat în justiție de Jamila și Laura Laurențiu, ambele urmărite pentru rețetele pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI