More

  „Sărbătoare la Heleșteni”, la sfârşitul săptămânii

  Array

  Localnicii dintr-o comună din apropierea Pascaniului sunt invitaţi, cu mic cu mare, să participe la sărbătoare, la sfârşitul săptămânii. În localitatea de reşedinţa, va fi o paradă a portului tradiţional, expoziţie de artă, ansambluri folclorice de dansuri şi interpreţi de muzică populară renumiţi. Mai mult, cuplurile de aur şi elevii olimpici vor fi premiaţi de administraţia locală.

  Duminică, 24 septembrie, va avea loc “Sărbătoarea la Helesteni”, un eveniment ce se organizează de câţiva ani şi devine o tradiţie. Ziua va fi încărcată cu tot felul de activităţi, iar în debut, va avea loc un meci de fotbal. Apoi, de la ora 11:00, la Căminul Cultural, localnicii pot vorbi cu un fiu al satului, Emilian Marcu, pot vedea o expoziţie de artă populară şi o paradă a portului tradiţional.

  Sărbătoarea va continuă cu premierea a opt cupluri care au împlinit 50 de ani de la căsătorie, dar şi a elevilor olimpici de la şcolile din comună.

  Şi cum folclorul este specific satului tradiţional românesc, după-amiază, uliţele vor răsună de muzică populară. Ansamblul de dansuri al Căminului Cultural Helesteni va deschide spectacolul, urmat de “Mugurelul” de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară de la Iaşi, Grupul Folcloric “Perla” din Cernauti – Ucraina, Cristinel Iordachioaia si Stefan Deaconita.

  Menţionăm că sărbătoarea este organizată de Primăria Helesteni, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet