16.3 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

„Sărbătoare la Heleșteni”, la sfârşitul săptămânii

Localnicii dintr-o comună din apropierea Pascaniului sunt invitaţi, cu mic cu mare, să participe la sărbătoare, la sfârşitul săptămânii. În localitatea de reşedinţa, va fi o paradă a portului tradiţional, expoziţie de artă, ansambluri folclorice de dansuri şi interpreţi de muzică populară renumiţi. Mai mult, cuplurile de aur şi elevii olimpici vor fi premiaţi de administraţia locală.

Duminică, 24 septembrie, va avea loc “Sărbătoarea la Helesteni”, un eveniment ce se organizează de câţiva ani şi devine o tradiţie. Ziua va fi încărcată cu tot felul de activităţi, iar în debut, va avea loc un meci de fotbal. Apoi, de la ora 11:00, la Căminul Cultural, localnicii pot vorbi cu un fiu al satului, Emilian Marcu, pot vedea o expoziţie de artă populară şi o paradă a portului tradiţional.

Sărbătoarea va continuă cu premierea a opt cupluri care au împlinit 50 de ani de la căsătorie, dar şi a elevilor olimpici de la şcolile din comună.

Şi cum folclorul este specific satului tradiţional românesc, după-amiază, uliţele vor răsună de muzică populară. Ansamblul de dansuri al Căminului Cultural Helesteni va deschide spectacolul, urmat de “Mugurelul” de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară de la Iaşi, Grupul Folcloric „Perla” din Cernauti – Ucraina, Cristinel Iordachioaia si Stefan Deaconita.

Menţionăm că sărbătoarea este organizată de Primăria Helesteni, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow