More

  Sărbătoare la Hălăucești

  Array

  Joc şi voie bună în comuna Hălăucești. La sfârşitul săptămânii trecute sute de cetăţenii au fost în sărbătoare. Timp de două zile au participat la o nouă ediţie a “Sărbătorii satului”.

  Pe scena special amenajată, unde se face târgul săptămânal, joi 8 şi vineri 9 septembrie au urcat artişti consacraţi precum formaţia Nemuritorii, Fanfara “Păstrăvăria” din localitate dar şi artişti din zonă.

  Nu a durat mult şi sătenii s-au încins la hora cum numai în localitate se joacă. Bucurie a fost şi pentru copii care s-au dat în iujurile din parcul de distracţie.

  Vineri, cetăţenii din comună, alături de un sobor de preoţi au făcut un pelerinaj pe strada principală din Hălăucești, după care au asistat la Sfânta Liturghie.

  Seara distracţia s-a mutat pe terenul de tenis din faţa discotecii. Atmosfera a fost întreţinută de formaţia de muzică populară Cronos din Piteşti.

  Comuna Hălăucești este alcătuită din două sate: Hălăucești şi Luncași, iar conform recensământului din 2011, populaţia se ridică la 5790 locuitori. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt româno-catolici (86,9%), cu o minoritate de ortodocşi (9,13%), iar în cazul a 3,9 % din populaţie nu se cunoaşte apartenenţa confesională.

  Sursă FOTO: Imbrișcă Alex

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum si-au impartit consilierii, locurile din comisii si CA-uri

  Legislativul pascanean si-a stabilit reprezentantii in conducerile institutiilor din subordine. Consilierii sau alti reprezentanti ai partidelor reprezentate, au fost desemnati prin vot secret in...

  În loc sa strângă câinii de pe străzi, primarul trimite Poliția sa ii verifice pe iubitorii de animale

  Strangerea cainlor fara stapan, de pe strazile municipiului Pascani, da batai de cap si actualei administratii locale. De la inceputul anului, doar cinci caini...

  Bilanțul polițiștilor ieșeni pentru anul trecut

  În urma analizei situaţiei operative pe raza judeţului Iaşi, din anul 2020, cu privire la evoluţia situaţiei indicatorilor statistici, s-au evidenţiat următoarele aspecte:   Pentru creşterea...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI