0.2 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Sărbătoare la Chișinău: Ziua Națională a Vinului sărbătorită în acest sfârșit de săptămână

butoi de vin

Producătorii de vin din Republica Moldova se pregătesc pentru cel mai important eveniment al anului, din domeniu. Sâmbătă şi duminică, 5- 6 octombrie, în centrul oraşului Chişinău, pe bulevardul Ştefan cel Mare, se va sărbători Ziua Naţională a Vinului. Evenimentul revine în aer liber, după ce în ultimii ani a fost organizat într-un centru expoziţional.

Ministerul Agriculturii a luat aceasta decizie pentru a atrage investitori străini, dar şi turişti.

Salvarea viticultorilor moldoveni după embargoul rusesc ar putea fi deschiderea pieţei Uniunii Europene pentru importurile de vinuri din Republica Moldova. Cele 142 de crame din Moldova joacă un rol important în turismul şi relaţiile comerciale internaţionale ale ţării, livrând vin chiar și casei regale a Marii Britanii.

Din 2003 si până în prezent au apărut foate multe plantaţii tinere, iar viticultorii, chiar şi cei care produc cantităţi mici de doar 2-3 sute de mii de sticle pe an sunt recompensaţi în lume pentru calitatea vinurilor pe care le produc. Suprafața totală cultivată cu viță de vie în Republica Moldova este de circa 140.000 de hectare. Exporturile de produse vinicole se cifrează la peste 220 de milioane dolari, fiind echivalentul a 25% din exportul total de produse agroalimentare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow