More

  Sărbătoare în Moțca. Hramul satului de Sf. Nicolae

  Array

  biserica motca

  Sute de localnici din Motca s-au pregatit astazi pentru a serba hramul satului si al bisericii ce poarta numele Sfantului Nicolae. Dis-de-dimineata, oamenii au participat la slujba religioasa si au adus pomene celor trecuti in nefiinta.

  A devenit deja o traditie ca in fiecare an sa se faca mancare pentru toti cei care participa la slujba. Astfel, cateva mii de sarmalute aburinde, 60 l de ciorba si peste prajit, pentru aproape 200 de oameni, au fost pregatite de o firma de catering si aduse in praznicarul lacasului de cult. Anul acesta, toata mancarea a fost oferita de edilul comunei, Constantin Serioja Hobinca.

  Si in casele gospodarilor din localitate sunt puse pe masa bucate alese, asa cum se obisnuieste la fiecare hram. Si pentru ca suntem in Postul Craciunului, toata mancarea este de post.

  Ziua s-a incheiat cu un bal la Caminul Cultural din localitate, cu muzica populara si voie buna la care a fost invitata toata lumea din sat.

  Acelasi eveniment a avut loc si la Biserica Sf. Nicolae din Harlau. Credinciosii au participat la slujba religioasa de dimineata, iar apoi au sarbatorit in familie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul Pascaniului nu mai are timp de Facebook. Trimiteti mesajele pe pagina Primariei, cu numele si adresele reale.

  Mesaj important pentru pascanenii care obisnuiesc sa foloseasca retelele de socializare pentru a semnala diverse probleme, autoritatilor locale. Daca aveti mesaje sau intrebari pentru...

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI