More

  Sărbătoare în Helesteni. Trei francezi vor deveni cetăţeni de onoare ai comunei

  Array

  Comuna Helesteni va îmbracă straie de sărbătoare peste trei săptămâni. Administraţia locală va organiza în perioada 23-24 septembrie, încă o ediţie a evenimentului cultural “Tradiţii şi Obiceiuri Româneşti specifice zonei Helesteni”. În acest sens, a fost semnat şi un acord de parteneriat între primărie şi Consiliul Judeţean Iaşi, care va acorda un sprijin financiar de 15.000 de lei. În cadrul acestei sărbători , vor fi acordate şi trei titluri de cetăţeni de onoare, unor francezi cu care administraţia locală colaborează de câţiva ani.

  În perioada 23-24 septembrie, la Helesteni, va fi sărbătoare. Sâmbătă şi duminică va avea loc cea de-a treia ediţie a evenimentului “Tradiţii şi Obiceiuri Româneşti” specifice zonei respective. În ultima şedinţa de Consiliu Local, a fost votat un proiect de hotărâre privind încheierea unui acord de parteneriat cu Consiliul Judeţean Iaşi, în ceea ce priveşte sărbătoarea.

  Vor fi organizate mai multe activităţi, pentru prezentarea obiceiurilor din zona. Femeile din sat se ocupă şi în aceste timpuri cu ţesutul hainelor tradiţionale, sunt meşteri populari care pregătesc coifuri pentru Anul Nou şi multe altele.
  Tot în cadrul acestei sărbători, vor fi acordate trei titluri de cetăţeni de onoare într-o persoane din Franţa, care a ajutat foarte mult comuna. Este vorba despre Martin, Didier şi Bernard Fajol. Au donat echipamente pentru pompierii voluntari, iar în primăvara ar urma să aducă o autospecială nouă.

  Menţionăm că ediţiile evenimentului au fost organizate în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet. //

  ApaVital anunță că va achita redevența către municipalitate

  ApaVital a precizat prin intermediul unui comunicat de presa ca a facut demersurile necesare asa incat sa poata achita revedenta către muncipiul Pașcani. //

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet