10.7 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021
Array

Sărbătoare în Helesteni. Trei francezi vor deveni cetăţeni de onoare ai comunei

Comuna Helesteni va îmbracă straie de sărbătoare peste trei săptămâni. Administraţia locală va organiza în perioada 23-24 septembrie, încă o ediţie a evenimentului cultural “Tradiţii şi Obiceiuri Româneşti specifice zonei Helesteni”. În acest sens, a fost semnat şi un acord de parteneriat între primărie şi Consiliul Judeţean Iaşi, care va acorda un sprijin financiar de 15.000 de lei. În cadrul acestei sărbători , vor fi acordate şi trei titluri de cetăţeni de onoare, unor francezi cu care administraţia locală colaborează de câţiva ani.

În perioada 23-24 septembrie, la Helesteni, va fi sărbătoare. Sâmbătă şi duminică va avea loc cea de-a treia ediţie a evenimentului “Tradiţii şi Obiceiuri Româneşti” specifice zonei respective. În ultima şedinţa de Consiliu Local, a fost votat un proiect de hotărâre privind încheierea unui acord de parteneriat cu Consiliul Judeţean Iaşi, în ceea ce priveşte sărbătoarea.

Vor fi organizate mai multe activităţi, pentru prezentarea obiceiurilor din zona. Femeile din sat se ocupă şi în aceste timpuri cu ţesutul hainelor tradiţionale, sunt meşteri populari care pregătesc coifuri pentru Anul Nou şi multe altele.
Tot în cadrul acestei sărbători, vor fi acordate trei titluri de cetăţeni de onoare într-o persoane din Franţa, care a ajutat foarte mult comuna. Este vorba despre Martin, Didier şi Bernard Fajol. Au donat echipamente pentru pompierii voluntari, iar în primăvara ar urma să aducă o autospecială nouă.

Menţionăm că ediţiile evenimentului au fost organizate în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Bataie de joc: Dupa majorarea salariilor si numeroase angajari, primarul Pintilie propune cresterea cu cca 40% a taxelor si impozitelor pentru pascaneni. Va...

La Pascani taxele si impozitele locale ar urma sa fie majorate cu cca 40%. Initiativa fara precedent,...

Inca un tanar, in legislativul pascanean: “Săracă nu este o comunitate care nu are bani, ci o comunitate care nu are vise!

Legislativul pascanean are un nou consilier local. La inceputul sedintei ordinare din 28 octombrie a.c. , Alexandru...

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI