12.1 C
Paşcani
marți, mai 24, 2022
Array

Sărbătoare în biserici de Sf Dumitru

Sarbatoare in acest sfarsit de saptamana, in mai multe parohii din imprejurimile oraselor Pascani si Harlau. Duminica, credinciosii il praznuiesc pe Sfantul Dumitrie, Izvor de mir. La hramul bisericilor sunt asteptati cat mai multi oameni pentru a participa la slujba religioasa si mai ales la agapa crestina, masa organizata de preotii parohi. Mai mult, mii de oameni isi sarbatoresc ziua aniversara.

sf dumitru Harlau

Hram la bisericile care poarta numele de Sfantul Dumitru. Este vorba despre lacasuri de cult din Hirlau, Tatarusi si Crivesti. La aceasta sarbatoare, la biserici sunt asteptati zeci de oameni care sa participe la slujba religioasa, iar la final vor primi pachete cu sarmale si cozonac.

Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, cinstit de crestini in 26 octombrie, a trait in timpul imparatilor Diocletian (284-305) si Maximian (286-305).

Daca de SFANTUL DUMITRU este vreme aspra, iarna va fi buna, daca luna va fi plina si cerul acoperit de nori, iarna va fi aspra, cu zapezi grele. De SFANTUL DUMITRU se face pomana grau fiert cu unt, lapte sau branza.

Potrivit statisticilor aproape 320 mii de persoane isi sarbatoresc onomastica, dintre care 277.700 barbati, iar 38.195 femei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow