27.4 C
Paşcani
marți, septembrie 26, 2023
Array

Sapte primari din judetul Iasi vor pleca intr-o vizita de lucru in Ucraina

vinitsa-bird-eye-view

Sapte primari din judetul Iasi se vor deplasa zilele urmatoare intr-o vizita de lucru in Ucraina.

Asta pentru ca, in luna noiembrie a anului 2012 a fost semnat acordul intre Euroregiunea Siret – Prut – Nistru si Euroregiunea Nistru. Pe baza acestei relatii si a acordului semnat de Judetul Iasi cu Regiunea Vinnitsa, o delegatie din Judetul Iasi va participa la seminarul transfrontalier international „Euroregiunile – instrument pozitiv in cooperarea transfrontaliera”, organizat in capitala omonima a Regiunii.

Evenimentul va consta intr-o intalnire a primarilor din Judetul Iasi cu omologi din Regiunea Vinnitsa cu scopul stabilirii de relatii de cooperare pentru viitoare proiecte, precum si o serie de discutii tehnice privind Proiectul „Transagropolis – Transfrontier Agribusiness Support”.

Perioada corespunde sarbatorilor Zilei Regiunii, mai exact pe 27 februarie cand aceasta regiune implineste 80 ani de existenta.

De la Consiliul Judetean va merge Presedintele Cristian Adomnitei cat si trei persoane de la Directia Proiecte si Dezvoltare Durabila, printre care managerul de proiect de la Transagropolis.

Primarii care vor participa la aceasta sedinta sun tai localitatilor: Letcani, Scobinti, Aroneanu, Miroslava, Harlau, Ipatele, Dumesti.

Referitor la costuri, transportul va fi asigurat de catre Consiliul Judetean Iasi, iar cazarea o vor asigura autoritatile din Ucraina.

 

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...