La data de 09 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos – Compartimentul Rutier, au acționat, pe raza de competență, pentru prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 19.535 de lei, dintre care 31 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță, 5 pentru lipsă documente și 16 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere, dintre care 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și unul pentru depăşire neregulamentară.

Exemple:

 

1. Un bărbat, de 67 de ani, din mun. Iaşi, a fost sancționat contravențional, cu amendă, fiindu-i reținut permisul de conducere, conform O.U.G. 195/2002, deoarece a condus un auto, cu viteza de 103 km/h, control radar, pe DN 58, sector de drum limitat la 50 km/h.

 

2. Un bărbat, de 49 ani, din județul Neamț, a fost sancționat contravențional, cu amendă, conform O.U.G. 195/2002, deoarece în timp ce conducea un auto, pe raza comunei Bălțați, a efectuat o manevră de depășire neregulamentară, încălcând marcajul longitudinal dublu continuu.

IPJ IASI

Slider