32.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

Șapte ani de tradiție și dans autentic! Spectacol aniversar al ansamblului Rapsozii Siretului

S-au împlinit șapte ani de când ansamblul „Rapsozii Siretului” al Casei de Cultură Mihail Sadoveanu din Pașcani promovează portul, cântecul și dansul popular din zona orașului și al comunelor din împrejurimi. La ceas de mare sărbătoare, vineri, 20 mai 2022, pe scena instituției de cultură a avut loc un spectacol folcloric, cu invitați de seama și colaboratori.

Aniversarea ansamblului a fost sărbătorită alături de taraful frații Năstase din Bacău, dar și de soliștii vocali, elevi la școli de profil, Luiza Ștefania Muscalu, Parascheva Măgureanu, Ana Maria Ignat, Maria Tucan și Denisa Tudoran.

Momente autentice au creat și interpreții, Laurențiu Marian și Cristinel Iordachioaia.

La final, toți cei care au fost alături de ansamblu la zi mare, au fost premiați cu câte o diplomă, înmânată de coregraful, Alexandru Gâmbuță.

De precizat este faptul că Ansamblul “Rapsozii Siretului”, al cărui coregraf este Alexandru Gâmbuță, a fost înființat în toamna anului 2015 și promovează dansurile din Topile, Dumbrăvița, Hârlău, Deleni și Iași. Sunt peste 50 de dansatori, pepinieră și seniori.

Ansamblul pune în valoare folclorul autentic românesc prin portul tradițional, dans dar și obiceiuri de iarnă, precum Moșnegeasca din Topile, Hora și Căiuții din Gura Badilitei sau Uratura cu felinar.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow