More

  SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII: 29 septembrie – ziua prevenirii delicvenţei juvenile

  Array

  Peste o sută de copii de la şcolile din Paşcani au participat astăzi la o lecţie altfel. Profesori de această dată le-au fost specialişti şi reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Iaşi, Agenţiei Naţionale Antidrog şi Împotriva traficului de persoane, de la Criminalistică sau de la Ordine Publică Iaşi. Atenţi şi curioşi din fire, elevii au ascultat şi chiar s-a încercat o mică dezbatere cu privire la delicvenţa juvenilă. Ziua de astăzi este a doua din cadrul săptămânii prevenirii criminalităţii, program lansat la nivel naţional de Poliţia Română.

  saptamana prevenirea criminalitatii

  Ziua de 29 septembrie, este ziua dedicată prevenirii delicvenţei juvenile de către Poliţia Română, în cadrul unui proiect lansat în urmă cu 10 ani –  SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢIi.

  Astfel, poliţiştii merg în şcoli, centre de plasament şi parcuri pentru a vorbi cu elevii despre teme precum limitele răspunderii penale a minorilor, cauzele şi condiţiile favorizante comiterii de infracţiuni, consecinţele juridice ale comiterii faptelor penale şi contravenţionale.

  Astăzi peste o sută de copii de la şcolile din oraş s-au întâlnit cu reprezentanţii IPJ Iaşi la Clubul Copiilor pentru discuţii pe această tema.

  În următoarele zile vor fi distribuite şi materiale informative care vor fi date elevilor în mod direct, afişe ce vor fi publicate în şcoli şi scări de bloc. Ba mai mult, poliţiştii de la Proximitate vor sta de vorbă şi cu bătrânii, de cele mai multe ori victime ale infracţiunilor.

  Activităţile planificate a se desfăşura în perioada 28 septembrie – 02 octombrie au ca obiectiv sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale şi a implicării cetăţenilor în activităţi cu caracter preventiv.

  Evenimentul va continua cu ziua de 30 septembrie care va fi dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, ziua de 1 octombrie va fi rezervată prevenirii criminalităţii organizate iar 2 octombrie – ziua dedicată siguranţei rutiere.

  Materialul video în cadrul buletinului de ştiri INFOBIT.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI