More

  Săptămâna prevenirii criminalității. 02 octombrie – prevenirea delicvenței juvenile

  Săptămâna prevenirii criminalității. 02 octombrie – prevenirea delicvenței juvenile

   În această săptămână, elevii, profesorii și chiar cetățenii alături de polițiși sunt implicați în activități educative și de prevenire pentru că s-a dat startul Săptămânii prevenirii criminalității. De exemplu, la Pașcani, agenții de la Proximite vor fi în școli sau prin oraș pentru a informa cetățenii cum să se ferească de hoți. Ziua de 2 octombrie este dedicată prevenirii delicvenței juvenile.

   A început Săptămâna prevenirii criminalității. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi derulează în perioada 02 – 06 octombrie a.c. evenimentul dedicat câtor mai mulți cetățeni, de la cei mici până la pensionari. Evenimentul iniţiat de Poliţia Română are acoperire naţională şi îşi propune să evidenţieze rolul important pe care prevenirea criminalităţii îl are în comunitate. Manifestarea are un specific aparte, fiecare zi fiind destinată unei anumite tematici, după cum urmează: 02 octombrie – prevenirea delincvenţei juvenile.

  Luni, 2 octombrie, oamenii legii din Pașcani și-au propus să meragă în școli. Astfel, la Liceul Teoretic “Miron Costin” din Pașcani elevii și profesorii au fost implicați în activități de prevenire.

  În cadrul acestor întâlniri, poliţiştii au abordat teme precum limitele răspunderii penale a minorilor, cauzele şi condiţiile favorizante comiterii de infracţiuni, consecinţele juridice ale comiterii faptelor penale şi contravenţionale.

  S-au oferit materiale prevenite celor prezenți, unde s-a pus accent pe prevenirea comportamentelor violente fizic şi verbal.

  Mâine, 03 octombrie este ziua dedicată prevenirea victimizării minorilor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren. //

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet