16.3 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

Săptămâna prevenirii criminalității. 02 octombrie – prevenirea delicvenței juvenile

Săptămâna prevenirii criminalității. 02 octombrie – prevenirea delicvenței juvenile

 În această săptămână, elevii, profesorii și chiar cetățenii alături de polițiși sunt implicați în activități educative și de prevenire pentru că s-a dat startul Săptămânii prevenirii criminalității. De exemplu, la Pașcani, agenții de la Proximite vor fi în școli sau prin oraș pentru a informa cetățenii cum să se ferească de hoți. Ziua de 2 octombrie este dedicată prevenirii delicvenței juvenile.

 A început Săptămâna prevenirii criminalității. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi derulează în perioada 02 – 06 octombrie a.c. evenimentul dedicat câtor mai mulți cetățeni, de la cei mici până la pensionari. Evenimentul iniţiat de Poliţia Română are acoperire naţională şi îşi propune să evidenţieze rolul important pe care prevenirea criminalităţii îl are în comunitate. Manifestarea are un specific aparte, fiecare zi fiind destinată unei anumite tematici, după cum urmează: 02 octombrie – prevenirea delincvenţei juvenile.

Luni, 2 octombrie, oamenii legii din Pașcani și-au propus să meragă în școli. Astfel, la Liceul Teoretic “Miron Costin” din Pașcani elevii și profesorii au fost implicați în activități de prevenire.

În cadrul acestor întâlniri, poliţiştii au abordat teme precum limitele răspunderii penale a minorilor, cauzele şi condiţiile favorizante comiterii de infracţiuni, consecinţele juridice ale comiterii faptelor penale şi contravenţionale.

S-au oferit materiale prevenite celor prezenți, unde s-a pus accent pe prevenirea comportamentelor violente fizic şi verbal.

Mâine, 03 octombrie este ziua dedicată prevenirea victimizării minorilor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow